Нова среща в НС: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС обсъждат промени в Конституцията

  • 28 юни 2023 10:17

  • 914
  • 1
Нова среща в НС: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС обсъждат промени в Конституцията
©

Нова среща в парламента. Този път парламентарно представените партии обсъждат промени в Конституцията. 

Срещата се провежда в зала "Изток" в Народното събрание. На място пристигна и министърът на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в

От групата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на присъстват лидерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и депутатите Радомир Чолаков, Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, и Рая Азарян. Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“., Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са са представители от коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". На срещата също дойдоха Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

Трите проекта на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, на ПП-ДБ и на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с имат съществени разлики. На срещата ще стане ясно по кой път ще се движим - трите парламентарни групи предлагат свои собствени проекти, които конституционната комисия да обсъжда или започваме сериозна работа, преговори, за да изберем най-добрият модел и концепция. Твърде различната визия, която аз видях в проекта на ДБ, с проекта на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, както и с нашия и големите сходства между вашия проект и нашия проект на Конституция от 2020 г., когато така или иначе не пристъпихме към обсъждане на проекта за Конституция тогава внесен от нашата парламентарна група, заяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Социолог: Правителството ще се задържи само след конкретни резултати

"Темите са за консултиране на гаранциите, че ще можем да провеждаме реформите. Една от темите - да уточним пътна карта, как ще протече реформата за Конституцията и другите нейни елементи. Да уточним отделните елементи на процеса. Обхватът на конституцинните реформи, начинът, по който ще бъдат прокарани в НС, времето, настоящият състав на ВСС не трябва да избира нов главен прокурор", отбеляза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

"Оттук нататък обаче започват някакви конкретни дребни неща. Всеки един от нас заявява, че има проект за промени в Конституцията. Ние от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с заявихме, че можем да седнем и да обсъдим. Това беше преди година и половина. Нека да проведем разговор, в който да търсим съгласията, а не различията и противопоставянето", призова лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
914 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тт един от народа

2023.12.03 | 17:30

1
След като ви свалим и конфискуваме всичко крадено и минете през народният съд ще имаме нова конституция създадена от нас.

Добави коментар

Водещи новини