Комисията по транспорт в СОС поиска Терзиев да замрази проекта за "Патриарх Евтимий"

  • 10 май 2024 15:04

  • 1154
  • 5
Комисията по транспорт в СОС поиска Терзиев да замрази проекта за "Патриарх Евтимий"
© Булфото

Комисията по транспорт към Столичния общински съвет призова кметът Васил Терзиев да не продължава с реорганизацията на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Проф. Ф. Нансен". 

Днес общинските съветници обсъждаха близо четири часа казуса, който предизвика силна обществена реакция в последните дни, предава Нова. 

По време на заседанието заместник-кметът по транспорт Илиян Павлов заяви, че има нужда от промяна в движението, тъй като булевард "Патриарх Евтимий" бил използван почти на 100% от автомобилите. Общинските съветници обаче бяха критични към групата на ПП-ДБ-СС и администрацията в Столична община, заявявайки, че "този абсурд трябва да спре". 

Районният кмет на "Средец" Трайчо Трайков каза, че проектът бил задвижен, като е била скрита информация, както от обществеността, така и от общинските съветници. Той призова дейностите по реорганизацията да бъдат преустановени, докато не се направят пълни анализи на ефектите от промяната и те не бъдат съгласувани с живущите в района. 

СОС ще заседава за реорганизацията на движението в центъра на София

В края на заседанието председателят на комисията Иван Таков поиска общинските съветници да получат цялата документация около решението. Транспортната комисия обаче не може да задължи градоначалника Терзиев да спре проекта и поради тази причина Таков заяви, че след като нямало консенсус, то би следвало той да не се изпълнява.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1154 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 05:34

5
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­и­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­­ч­е­­т­­а­­­ ­­­в­­и­ ­о­­­ч­­­а­­­к­­­в­­­а­т ­­­-­ X­­1­8­­­.­­F­­­U­N

2024.05.10 | 19:26

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.10 | 17:41

3
Дори Сталин е признал, че без помощ от САЩ никога нямаше да спечелят Втората световна (която СССР започнаха заедно с Хитлер

2024.05.10 | 16:06

1
току що минах за две минути...... Чухте ли опозициятаааа???!!!

2024.05.10 | 16:07

2
сигурно вият защото не се прави от техни фирми ....

Добави коментар

Водещи новини