Елисавета Белобрадова (ПП-ДБ) за отношенията с ГЕРБ: На кметските избори няма да е лесно

  • 30 юни 2023 17:58

  • 1225
  • 0
Елисавета Белобрадова (ПП-ДБ) за отношенията с ГЕРБ: На кметските избори няма да е лесно
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Съдебната власт е независима и в този смисъл ние отправяме един апел към ВСС. Няма вмешателство в работата на ВСС. Нищо от тази декларация не прави вмешателство. Ние изразяваме мнение, че в момента този ВСС няма моралното право да избира нов главен прокурор. Трябва да се изчака конституционната реформа и да се нареди пъзела в съдебната сфера, за да се премине към кадрови назначения. 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) Елисавета Белобрадова, която коментира днешната декларация на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, с която се настоява за спиране на избора на нов главен прокурор. 

ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС с декларация за спиране на избора на нов главен прокурор

"За нас е важно да има конституционна реформа, която ще е с много голяма парламентарна подкрепа и ще покрие всички наши виждания и искания за съдебна реформа. Тези промени трябва да бъдат много добре консултирани, за да не се стига до днешната ситуация с ветото на президента. Ако не консултираме добре промените, ще губим само общественото време. За да се случи всичко това, трябва да има съгласие между институциите", разкри тя. 

Депутатите се скараха за съдебната реформа, приеха ветото на Радев

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в имаме дълбоки и може би непредеолими различия. Въпросът е, че имаме да свършим работа за България. Със сигурност нямаме радост и щастие в комуникацията си, но ние сме професионалисти и трябва да си свършим работата. Говоря за конституционната реформа, законите по ПВУ, влизането в Шенген, Еврозоната и пълното отделяне на България от руската сфера на влияние. Ако се концентрираме повече върху тези теми, а не върху това кой ще бъде назначен за областен управител, мисля, че ще успеем да изпълним тези задачи. Относно назначенията в регулаторите ние от ПП-ДБ сме категорични, че местата там трябва да бъдат заети от експерти, които имат доверието на цялото общество. Няма да е лесно и на кметските избори, но отново ще повторя, че трябва да се концентрираме върху задачите, които трябва да свършим за България", завърши Белобрадова. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини