Комисия без Пеевски ще прави конституционните промени

  • 28 юни 2023 11:27

  • 2066
  • 0
© Булфото

Резултатът от днешната среща е, че ще има работна група, в която да се обсъдят различните идеи, за да можем по-бързо да напредваме с идеите за промени в Конституцията. Реформата в съдебната система започва с промените в Конституцията, но не приключва с тях – след промените в Конституцията трябва да се направят и промени в различните закони. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, след срещата на министъра на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в, лидерите на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, на която бяха обсъдени промени в Конституцията, предаде репортер на Novini.bg.

Според нас промените ще се случат, отбеляза депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и член на конституционната комисия Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Разбрахме се да махнем тяснопартийното начало. Ще изберем чисто нова конституционна комисия, за да няма разправии кой и как участва, защото България и Конституцията са по-големи от всяка партия. Всички ще си излъчат само тесни експерти, а лидерите на партиите плюс знаковите политически лица ще коментират процеса от тяхната гледна точка, заяви Пеевски.

До края на другата седмица ще има работна група, за да видим основните линии, в които се припокриват всички проекти. Ако не се разберем предварително какво ще правим по основните точки, няма да свършим нищо. Това беше апелът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с – да решим какво искаме да свършим, тръгваме ли реално да правим нещо или просто си говорим, посочи депутатът.

Нова среща в НС: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС обсъждат промени в Конституцията

Аз правя крачка назад в името на България и на Конституцията, защото промените са неотложни. Крачката я правят всички – както не участва г-н Иванов и той няма да излъчи знакови лица, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в също - никой няма да излъчва знакови лица от партиите, за да я няма тежестта на всяко политическо лице. Ние политиците ще си говорим какво е важно да се случи, ние с председателя на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не излизаме от процеса, всяка парламентарна група ще обсъжда това, което се предлага, точките по темите ще бъдат съгласувани и с нас, но нека да работят експертите, за да вървим напред. Има съгласие по основните пунктове, има пълно съгласие да разградим безграничната власт на главния прокурор, смятам че има съгласие да са два Съвета (има предвид Висшия съдебен съвет – б.ред.), за да могат съдиите да са самостоятелни, да се увеличат правомощията на инспекторатите. Смятаме, че процесът ще тръгне след седмица, коментира Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на.

Фигурата на главния прокурор по-скоро няма да бъде премахвана, защото има конституционно решение, което пречи да бъде премахната. Ще ограничим правомощията на главния прокурор, за да няма събития, които имахме в миналото, уточни той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини