Ще се счупи ли управленската сглобка между ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ?

  • 22 юни 2023 12:37

  • 734
  • 0
Ще се счупи ли управленската сглобка между ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ?
© Нова нюз

След като ПП-ДБ поискаха именно тази формулировка на парламент, ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на да са абсолютно свободни и с развързани ръце в парламента, нали се твърди, че няма коалиция. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в казват, че не носят отговорност за това правителство на малцинството, единствено тяхна е Мария Габриел. Това винаги носи възможност сглобката да се счупи. След като няма споразумение между двете коалиции, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не носят отговорност. Това заяви пред Нова нюз политологът Георги Киряков.

По думите му може да се стигне до вариант за гласуване на нов кабинет с друга формулировка между двете партии - да не е правителство на малцинството.

Борисов към ПП-ДБ: Няма да участвам в сглобките им

Политологът Даниел Стефанов от своя страна смята, че за правителство на малцинството трябват не 60, а около 100 депутата.

"ПП-ДБ наистина го получиха, но не са особено добри да създават мнозинства, а ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и Борисов са доста добри. Беше ясно, че трябва да се създаде здраво мнозинство, което да стои зад кабинет, а не самият кабинет да създаде мнозинство. Какво ще стане, ако свърши търпението на ПП? Ще оттеглят министрите и премиера си от собственото си правителство? Те нямат лостове за натиск върху ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това беше заложена бомба, която се надявам, че няма да избухне", коментира той. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини