Илияна Йотова: В новата коалиция се вижда доста сериозна нестабилност, особено по темата за назначенията

  • 14 юни 2023 19:02

  • 3333
  • 0
Илияна Йотова: В новата коалиция се вижда доста сериозна нестабилност, особено по темата за назначенията
© Булфото (архив)

"Това, което виждаме, е доста сериозна нестабилност в новата коалиция, особено по темата за назначенията", каза тази вечер пред журналисти във Варна вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, предаде БТА.

Нейната позиция беше, че г-жа (Виолета) Лорер е станала жертва на „кървавия подпис“ на един министър. На въпрос дали ще се събере мнозинство за импийчмънт на президента Румев Радев, Йотова отговори, че тези, които призовават за такава стъпка, е редно да си го осигурят.

За отношенията в управляващата коалиция вицепрезидентът каза, че иска да вярва, че премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С ще има мъжка дума. "Дано да затвърди впечатлението у българските граждани, че той е министър-председател, а не г-н Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на", посочи Йотова.

За ситуацията с главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във тя коментира, че не е сериозно към Конституцията да се подхожда по лековат начин и позициите да се променят бързо и подчерта, че все още няма цялостно предложение за съдебна реформа у нас.

Йотова изрази надежда, че в парламента има разумни и мъдри хора, които знаят, че когато се пипа основният закон на държавата, това не е за ден или два, а предопределя живота на българите поколения напред. За отстраняването на главния прокурор тя коментира още, че първо трябва да се изчака решението на Конституционния съд.

Илияна Йотова: Жалко ще е, ако приказките за реформи в съдебната система започнат и свършат само с отстраняването на главния прокурор

За издаването на указ от президента по тази тема тя посочи, че в какъв срок ще стане това, може да реши единствено и само държавният глава. „Аз мога да уверя, че нито натиск, нито емоции ще му повлияят“, допълни Йотова.

По нейните думи преди да се вземе решение, е необходимо да се видят и внимателно да се преценят аргументите на Висшия съдебен съвет. "Това ще помогне позицията на президента да бъде достатъчно аргументирана, каквато беше и при назначаването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във", каза Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини