Асен Василев за кандидатурата на Виолета Лорер в ЕИБ: Няма заплата за тази позиция

  • 14 юни 2023 14:35

  • 4171
  • 0
Асен Василев за кандидатурата на Виолета Лорер в ЕИБ: Няма заплата за тази позиция
© Bulphoto, архив

Много шум за нищо. Това коментира финансовият министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на относно кандидатурата на жената на депутата от ПП-ДБ Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава - Виолета за Европейската инвестиционна банка в парламента. 

Василев посочи, че за тази позиция нямало заплащане, но след разразилия се скандал по темата вчера, Виолета Лорер сама оттеглила кандидатурата си. Позицията ще поеме Гергана Беремска - директор на дирекция “Международни финансови институции”. 

“Тази позиция трябва да се поднови до петък, тези позиции винаги са били изпълнявани или от съветник на министъра, или от директор дирекция. Тук не става въпрос за позицията, която Лиляна Павлова заема, която е истинската позиция на България в банката, а става въпрос за позиция, която не е със заплащане от банката, която трябва четири пъти годишно да приема счетоводните отчети”, каза Василев.

Няма заплата, защото ангажиментът бил четири пъти годишно, обясни той.

Виолета Лорер няма да бъде предложена за представител в ЕИБ

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
4171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини