Илияна Йотова: Престъпник наряза момиче 400 пъти и беше пуснат: това не зависи от разделянето на ВСС

  • 28 юли 2023 17:46

  • 5773
  • 1
Илияна Йотова: Престъпник наряза момиче 400 пъти и беше пуснат: това не зависи от разделянето на ВСС
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Престъпник наряза момиче 400 пъти и беше пуснат: това не зависи от разделянето на ВСС на две колегии. Любопитната тема е Прокуратурата и дали увеличавайки политическата квота някой иска да се бетонира във властта завинаги, или наистина се цели отчетността на Прокуратурата. Това каза в интервю за бТВ вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

"Защо тези 166 подписа, които са събрани, бяха представени само от ПП-ДБ? Защо ги нямаше представителите на останалите политически партии? Голямата тема за наложителната промяна в Българската конституция започна президентът Радев през есента на 2019 г.  Преди всичко, важното е да се гарантира независимостта на съдебната система и да се увеличат и гарантират правата на всеки един българин, според основния ни закон. Днес се говореше с доста друфи акценти, но нищо не разбрахме за това, което предлагат. Основната дискусия за промените в Конституцията трябва да бъде в Народното събрание. Само довчера имахме предложение само на ДПС. Някакви нахвърляни идеи в неделя на друга пресконференция. Президентът ще намери най-подходящият момент, в който ще предложи това, до което достигнахме като изводи, на консултациите през 2019 г.", коментира тя.

Десислава Атанасова (ГЕРБ): Имаме мнозинство, с което да се приемат промените в Конституцията

Йотова смята, че побоят на български момчета: фенове на „Левски”, в Скопие е част от съзнателна политика от страна на РСМ към наши граждани. "Необяснимо е защо втори ден под никаква форма външното ни министерство не реагира. Най-малкото е да се изивка посланикъ на България в Скопие, за да знаем информяацията от първа ръка, да зададем нашите въпроси. Трябваше да се погрижим за това ранено момче и да му осигурим качествнео здравеопазване. Въпросът е защо официалните власти не взеха мерки още когато стана палежа на нашия клуб в Битоля", добави вицепрезидентът. 

Биха зверски фенове на „Левски” в Скопие, един е с опасност за живота

Според нея, датата 24 май трябва да бъде изпълнена със съдържание. Йотова смята, че настоящото правителство има един най-голям грях, а именно, че се е превърнало в символ на разделението на българския народ. Вицепрезидентът мисли, че кабинетът има нужда от обществена индулгенция заради странната коалиция, която сформира в парламента. А това е и причината за "кампанията срещу президента Румен Радев".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
5773 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.08 | 12:23

1
КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА ЖИВО РОБСТВО

Добави коментар

Водещи новини