Тома Биков: Очаквайте голямата новина за правителството днес или утре

  • 01 юни 2023 11:22

  • 5116
  • 17
Тома Биков: Очаквайте голямата новина за правителството днес или утре
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Вероятно не сте видели нито един представител на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да участва в тези сцени и няма и да видите, защото нашето мнение е, че последното нещо от което има нужда българския парламент, е подобни ексцесии.

Това заяви депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за пред NOVA NEWS.

"Думата "парламент" идва от говорене. Най-голямата сила е силата на аргументите, а не на физическото състояние на един народен представител и ако някой си мисли, че с подобни физически сблъсъци може да наложи своето виждане, той се лъже. Не това е определящо при парламентарната сила. Силата идва, когато можеш да убедиш останалите в правотата на твоята точка", коментира още той.  

Според него подобни сблъсъци раздалечават гледните точки. Това, което се случи днес няма никакъв положителен резултат за хората, които участваха.

"Мотивът е, че след този скандал следваше точка, която "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" бяха предложили и когато Желязков направи своето предложение, добави, че в крайна сметка, ако НС може да го опровергае, че работата може да продължи нормално, той може да ги изслуша, но това не се случи. Ако в следващите два часа беше продължил този стил, по-добре да не работи", обясни Биков.  

"Проблемът е, че влизаме в ситуация, в която парламентът може да се окаже излишен и силите, които се опитват да го представят по този начин, намират силни аргументи, когато им се дават подобни поводи. Нито една от партиите няма полза да се окаже излишна и извън политическия живот. Ако няма парламент, няма и партии", допълни депутатът.  

Биков заяви, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ продължават да водят разговори за съвместно правителство. 

Президентът: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение

"Не бих говорил за условия, компромиси и т.н. Моето мнение е, че ако имаме формат на непартийно правителство е добре всички негови членове да бъдат непартийни, а ако имаме формат на коалиционно правителство - то е добре да бъдат доминиращи хора от партиите. Ние сме "за" това да има непартийно правителство към този моменти парламентът да поеме инициативата за управление, а изпълнителната власт да управлява. 

Моето мнение е, че г-н Василев би сбъркал в личен план, ако стане министър, защото ще се превърне в двигателна сила за атаки от всички страни. 

Очаквайте голямата новина днес или утре. Крайният срок е понеделник, но мисля, че основните линии, които са постигнати, остават немаловажни, но има технически детайли", разкри той. 

Биков заяви, че не желае да коментира Бакалова и представителите на нейния контингент. 

"Не съм светски хроникьор. Има достатъчно хора, които се занимават със светските клюки. "Барселонагейт" показва как прокуратурата държи едни дела на трупчета. Това дело трябваше да е приключено или с обвинителен акт, или с опровержение. Прокуратурата държи Бакалова с дела по същите теми. Тя е съпруга на приближен до г-н Божков. Г-жа Мира Иванова се интересува достатъчно, за да се интересувам и аз. Вие ми цитирате как тя е коментирала бъдещето на държавата и политическите процеси в нея", каза той. 

"Аз разглеждам този въпрос като симптоматичен за работата на главния прокурор и посочва къде са слабостите на върховната прокуратура" 

Той попита водещата помни ли от кога е от това дело. 

"Държано е, за да се вика Борисов отново и отново. Да го питат има ли къща в Барселона, а той да каже, че няма. Да се извика Ивайла Бакалова, после да бъде прибрано отново. След време пак да се извади. Това не е прокурорска работа. Ще видим ли доказателства? Докато не дойдат доказателства в писмен вид, всичко събрано до момента, аз няма да гласувам "за" падането на какъвто и да е било имунитет, до падането на Гешев като главен прокурор. Имаме един човек, който се упражнява в някаква политическа игра и няма да подкрепя нищо, което иска. Не ме интересува какво говори Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, Бакалова и този контингент", посочи още Биков. 

"Няма да търпя да идва в парламента и да ме нарича политически боклук на собствения ми терен. Той ще бъде свален със съдебна реформа. Аз, за разлика от Гешев, съм избран от българския народ. На този терен нито един назначен от 20 души не ни нарича "политически боклук" и "мафия". Съдебната реформа не трябва да се върти около една фигура и една личност", заключи депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.  

Росица Валентинова
5116 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Тенев

2023.06.01 | 13:48

17
Всички на улицата!

2023.06.01 | 13:21

16
toma neverni toz prqkor ti hodi nai mnogo az sam glasuval za vas a ne za pp i skoro pak 6te sme na izbori nie ve slojihnme tam nie 6te ve mahnim predateli kato mene sa stotici hilqdi koito ne sme g;lasuvali za vas a vie ni slagate tez fa6isti vie ste sram za bg politikata

2023.06.01 | 13:09

15
ЩО ТАКА , БРЕ ТОМЧО , Г ЪЗОЛИЗНИК БЕЗПОДОБЕН , МАЙ ХРАНИЛКАТА ПОЧНА ДА СЕ ИЗПРАЗВА.
Сменяйте Ви.нету че няма да бъдете в НС скоро

2023.06.01 | 13:02

14
Ив.айла Просто отврат В Дубай с Бож.ОФФ сега др филм. Бо.ко досега като Премиер в НарСъбрание дори не влизаше- сега депутат стана?! Игри- мръсни игри
Гост

2023.06.01 | 12:47

13
Нещастна фурнаджийска лопата!

2023.06.01 | 12:29

12
Прегръдката между ГЕРБ и ПП , целувката между тиквата и пппедалите ще роди уродливо правителство от шарлатани и лъжци ! Ще донесат само нещастия на БЪЛГАРИЯ ! Война и смърт , разрушения и страдания за българите !
народът

2023.06.01 | 11:32

2
ние помним всички сцени на тиквите, нищо че томата хари бикова не ги помни.

2023.06.01 | 12:19

11
ПРОСТАКО, ти знаеш толкова колкото виждаш. Оказва се че си и сляп!
ББ дава Ц власт на Асанчо, опасно е!

2023.06.01 | 11:55

10
Аз, семейството ми и мои приятели гласувахме за пп-дб, но сме огорчени от лошия завой към ББ- маф ията.Членството на България в ЕС и НАТО никога не е зависило и няма да зависи от тези бок луци ПП-дб и отпадъка на прехода от около 5000 подкрепящи ги онзи ден пред президентството. Президента полага денонощно усилия за влизането ни в еврозоната и Шинген, това също не зависи от бок луците ПП-дб, въпреки че се оправдават с евро атлантическото "семейство".България нямаше нужда от предишните избори, но сега много нужни колкото може по скоро, оказа се че ПП-дб измамниците и ББ- бандите вече са с готово правителство на маф ията и ще стане страшно.
Браво!

2023.06.01 | 11:54

9
Точно казано от Биков.
Георги

2023.06.01 | 11:46

8
Ти си пълен бооооооооклук

Добави коментар

Водещи новини