Владислав Панев: Войната в прокуратурата увеличава вероятността за кабинет с втория мандат

  • 21 май 2023 09:20

  • 936
  • 15
Владислав Панев: Войната в прокуратурата увеличава вероятността за кабинет с втория мандат
© БНТ

Войната в прокуратурата увеличава шансовете за съставяне на правителство с втория мандат. Това коментира съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Владислав Панев в ефира на БНТ. 

Според него поведението на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е направило подкрепата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за мандат на ПП-ДБ много по-логична.

Промени в проектокабинета на ПП-ДБ със сигурност ще има, потвърди Владислав Панев. От думите му стана ясно, че акад. Денков ще остане номинацията за премиер, но ще бъдат сменени някои кандидат-министри като тенденцията е да се привличат повече експерти.

При всички случаи, обаче, от ПП-ДБ не биха приели фигури от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да са част в правителство с втория мандат, уточни Панев. Според него първият мандат има нулев шанс да излъчи правителство, докато при втория вероятността е около 50%.

"Войната между Гешев и Борисов много прилича на тази на Пеевски срещу Цветан Василев. Историята много си прилича и това е черен лебед - събитие, неочаквано за всички, което обаче може да доведе до много промени не само в Конституцията, но и в обществения живот, може да доведе и до съставянето на правителство с втория мандат", каза още депутатът от ПП-ДБ.

Има логика ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да ни подкрепят, защото обстоятелствата са коренно променени. Това, което беше преди 10 дни, вече не е същото. Затова има нужда от правителство с втория мандат и е логично ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да ни подкрепи за втория мандат. Защото имаме вече много по-големи цели от просто отстраняване на Гешев, да кажем. Имаме нужда от цялостна реформа на обществения живот, посочи Панев.

Борисов може да влезе в затвора, да кажем, защото знаете, че като няма парламент, няма и имунитет - така че дилемата е много сериозна. Специалитет на Гешев беше да събира папки с дела в чекмеджета, така че да може да рекетира политици и те да му слугуват. Вижда се, че това вече не работи в такава степен. Вероятно Гешев има по няколко папки за Борисов, той и допреди няколко месеца каза, че до седмици делото за пачките ще види бял свят. За къщата в Барселона може би е същият случай. Това са публично известни дела, за които няма обяснения, добави още той.

Ивайло Мирчев (ПП-ДБ): Възможно е Денков да представи друг състав на кабинет с втория мандат

Не знам дали Борисов действа наивно като се обяви срещу Гешев или няма козове в ръкава. Тази война е интересна и тя може да бъде за доброто на България. Защото знаете, че от случайни събития нещата могат да тръгнат в едната посока, могат да тръгнат и в другата посока. Нашата работа е да се тръгне към просперитет на България и това не са просто празни приказки. Това наистина е време разделно в момента в българската политика и в българския обществен живот, заяви Панев.

Според Владислав Панев 49-ият парламент разполага с конституционно мнозинство. Доказателство за това е приемането на промените в НПК за механизма за разследване на главния прокурор, които бяха одобрени на първо четене в петък с над 190 гласа.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
936 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2023.05.21 | 09:40

1
Това кога го сънува бе,боклук????
ZeЛЕвСКИ

2023.05.21 | 09:58

4
СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ТУЛу́П ☭, СИК-аджията КОМУНИСТА ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА"-ла☭ ИЗТЕЧЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ПРИСЛУГАТА МУ.. ИДВА РЕДА НА КАСКЕТА ГЕШЕВ........ ОТ ТУК НАТАТЪК ТИКВАТА ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.... ИЛИ ОТ ОФИСА НА БАЙ СТАВРИ....МУ-ХА-ХА
ПСЕТАТА

2023.05.21 | 09:41

2
САМО ЗА ПРАВИТЕЛСТВО ДРЪНКАТ. ЗАЩОТО КЪМ РАБОТАТА СА СИЛНО АЛЕРГИЧНИ :)
ПСЕТА

2023.05.21 | 09:43

3
ЗА КАКВО ДРУГО ВИ БИВА, ОСВЕН ФАБРИКИ ЗА Л АЙ НА? :)

2023.05.21 | 10:00

5
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.05.21 | 10:24

6
Боклука чака кинти от нексо
Цв

2023.05.21 | 10:34

7
Нищо не увеличава, толкова си прост

2023.05.21 | 10:35

8
Изрод отвратителен
Българин

2023.05.21 | 11:18

9
Абсолютно не морално и безотговорно отношение на ДБ и ПП! Нахални кретени!
Иван

2023.05.21 | 11:19

10
Безотговорно е отношението на пп дб. Това ще ви коства много на следващите избори, вече изгубихте глас
ЩО ГОВОРИ ПАК

2023.05.21 | 11:28

11
ЗА ЗАТВОР НА БОЙКО ..., ВОДЕЩИЯТ ЛЮБЕНОВ/А....СЕ ХИЛИ ПАК ...., БЕЗ ДА ГО ПРЕКЪСНЕ ...? ..ТОВА "НАРОДЕН СЪД" ЛИ Е ...ЩО ЛИ .¿?? ....А ПЕДАААЛИИИ ...
Двамата педали

2023.05.21 | 11:38

13
Любенов и той

Добави коментар

Водещи новини