Мария Габриел към ПП-ДБ: Съставянето на работещо правителство е приоритет номер едно

  • 12 май 2023 17:01

  • 3458
  • 6
©
Слушай новината Слушай новината

Започна срещата между кандидатът на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за премиер - Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и представители на "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в рамките на серията от разговори с парламентарно представените формации. Вчера с еврокомисаря се срещнаха БСП, ДПС и "Има такъв народ". 

"Търсим основа за работещо, проевропейско правителство, с ясни цели и механизми за постигането им", започна Габриел. И допълни: "Първото, което ще направи министърът на правосъдието в правителство с премиер Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, е да внесе пред ВСС искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев", предаде репортер на Novini.bg.

"Споделям накратко и останалите приоритети - правосъдна реформа. Чуха се различни интерпретации на думите ми. Първото, което ще направи министъра на правосъдието с премиер Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор, поради уронване на престижа на системата. Това е работа на министъра на правосъдието, а не на премиера", посочи тя. "Това би била важна крачка и заявка за правосъдна реформа. Нужно е да засилим усещането за справедливост. Това очакват българските граждани и това е наша мисия", каза още кандидатът за министър-председател. 

Габриел отново очерта приоритетите, по които ще работи, ако бъде избрана за министър-председател.

Членове на прокурорската колегия на ВСС предлагат предсрочно освобождаване на Гешев

"Създаване на работещо правителство и нормализиране работата на институциите; стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджет за 2023; правосъдна реформа; справяне с инфлацията; приемане на България в еврозоната; преодоляване на двугодишното закъснение по оперативните програми; подобряване на сигурността на българските граждани – преодоляване на битовата престъпност и войната по пътищата; модернизация в сферата на образованието, науката, иновациите, културата, в стратегически сектори, свързани със зеления и цифровия преход, включително дигитализация на публичния сектор; преодоляване на регионалните различия чрез целенасочено действие за стимулиране на умения според нуждите на пазара на труда; опазване и подобряване на здравето с ефективна здравна политика, ефективно участие на България в европейската мисия за борба с рака и плана за действие за борба с рака, справяне с предизвикателствата с превенцията, достъпа на лечение, както и новите технологии и прецизната медицина", изброи тя.

Габриел заяви, че следващия приоритет на правителството ѝ ще бъде справянето с инфлацията, енергийната сигурност и всичко, свързано със защита на бизнеса и населението. 

"Знаете, че приемането в еврозоната зависи от датата на приемане на бюджета и неговия дефицит", допълни тя. 

Съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Кирил Петков благодари за поканата. Ние сме запознати с 10-те точки. Целта на нашата среща е по някои от точките да влезем в по-голям детайл. След това даде думата на ген. Атанас Атанасов.

"Всички сме загрижени за състоянието на държавата и искаме да преодолеем политическата криза. Дано успеем", започна съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанасов.

Той изтъкна, че най-голямото предизвикателство в момента е войната в Украйна. 

"Има искане за един милион снаряди, с които правителството ни разполага, но президентът е отказал на Украйна. Какво мислите по въпроса? Защото трябва да изпълняваме съюзническите ни задължения. МС отговаря за сигурността и обществения ред в страната, но законът казва, че ръководителите на всички служби се назначават от президента и това не дава възможност да изпълнителната власт да изпълнява своите правомощия. Как се отнасяте към тези законопроекти", попита той Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова

"Благодаря за въпросите. Когато говорим за Украйна и солидарност към нея, трябва да покажем пълна подкрепа. Когато казваме, че искаме проевропейско правителство казваме, че искаме да участваме в общата позиция. Има решение на парламента. За да може да се отговори подобаващо на тях, правителството трябва да е с ясно изявена.За законопроектите - трябва да ги прочета. Обичам да чета. Решенията не се взимат от един човек. Каквито и законопроекти да има, ако служебното правителство продължи да работи, знаете какъв е сценария", отговори тя.  

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в НС Десислава Атанасова каза, че не е ясно дали има такова конкретно искане от Украйна към България и каза, че България не разполага с такива снаряди, а разполага само със 152-милиметрови. 

"Следва да изискваме първо информация. Това ще го направим в Комисията по отбрана. Знаем, че една от точките ще бъде изслушване на министъра на отбраната. Съвсем скоро ще имаме пълната информация", добави Атанасова.

Томислав Дончев от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се намеси и отбеляза, че са пропуснати редица възможности за предоставяне на боеприпаси за Украйна. "Тук има една пряка полза - помага се на Украйна и се дава шанс за модернизацията на българските въоръжени сили", заяви той.

Атанасов отвърна, че е много важно какъв ще бъде съставът на правителството и позицията му относно войната в Украйна. Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова му отговори, че е нужен авторитет на България и този авторитет е свързан с евроатлантическата позиция.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов повдигна темата за правосъдната реформа.

"Хората виждат безнаказано беззаконие и нагла корупция. Това ерозира доверието им в институциите и на това дължим политическата криза", каза той. Иванов обясни, че не може да се говори за съдебна реформа без да се направи конституционна реформа.

"Вие сте изключително фин познавач на съдебната реформа, на всички теми, свързани с нея", отговори му Габриел.

"Дори и да не говорим за подкрепа за първия мандат, ние ще дадем подкрепа за конституционна реформа", поясни Десислава Атанасова. „Но по-важният въпрос бил колко ще е животът на 49-то НС, тъй като има риск той да не стигне за промените“, отбеляза тя.

Томислав Дончев отбеляза, че за да може този парламент да има време, поради спецификата на българската конституция, всичко минава през въпроса ще има ли редовно правителство или "горещият разговор" за конституционните реформи ще бъдат продължени извън парламента през летните месеци.

Съпредседателят на ПП Асен Василев се обърна към Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова с думите: „В Б дълги години е провеждана политика от латиноамерикански тип. Средствата са отивали при малък брой фирми заради това неравенствата в страната са нараснали. Ние приложихме европейския модел средствата да отиват при всички фирми. Въпросът ми е политически. Латиноамериканският или европейският модел е по-близък до вас?“

Тя му отговори, че няма съмнение, че европейското развитие на страната. Тя подчерта, че не би толерирала никакви корупционни практики. „Не бива един човек да казва какво да се случва“.

Тук се намеси Делян Добрев от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, който припомни сделките с горивата, от които е била ощетена хазната. „Точно вие да говорите за корупция ми се струва несериозно. "Тук сме дошли да говорим - ще участвате или няма да участвате в кабинет. Очевидно вие няма да участвате в кабинет. Моят въпрос към вас е - като се стигне до гласуване, например на бюджета, имате ли някакво вътрешно решение в коалицията да гласувате по един и същи начин. Ще гласувате както ви кажат от Промяната, или ще гласувате поотделно? Ще имаме ли 25 гласа за "Уестингхаус" или 7 за и останалите против? Ако нямате да участвате в правителство - трябва да знаем, вашите 64 гласа монолитни ли са или едните са гласове вляво, другите вдясно?“, попита той.

Теменужка Петкова от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в каза, че днес се навършват точно две години, откакто публичните финанси не се управляват по европейски модел. Такъв модел, според нея, е наложило управлението на ГЕРБ: "През юли 2020 г. България влезе в чакалнята на еврозоната благодарение на ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Към днешна дата обаче публичните финанси на България са в трагичен вид. Това, което се получи е, че България днес има рекорден дефицит. България ще има изключително висок дълг. Българските граждани трябва да знаят кой ще плати тази сметка. И един от най-големите рискове, които стоят пред нас е, че ЕК може да стартира процедура по свръхдефицит. Състоянието на публичните финанси беше европейско, когато управляваше ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в".

Томислав Дончев попита какво общо има този разговор с формирането на правителството.

В този момент влезе лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко Борисов и поздрави: "Добър ден". Настана лек смут, а Кирил Петков заяви, че те не се опитват да изместят темата, а че това са важни въпроси за цялото българско общество.

Той отправи молба към Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова да се довършат темите образование и зелени политики. "Как един човек, който иска да бъде лидер в България, как оценява различните сфери, които би управлявало едно правителство", заяви той.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова му отговори, че би искала да получи отговор по 10-те набелязани приоритета.

Акад. Николай Денков попита кои са проблемите, свързани с образованието, които Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова би очертала.

"Когато си говорим за образование, подхождам с ясното съзнание за компетенцията на държавите-членки. За мен е важно - когато си говорим за образование, да не бъде давано предимство на един сектор пред друг. Началното образование ми е много важно, както средното и висшето... Важни са също и заплатите на учителите - 125% от средната работна заплата. Разчитам на вашата подкрепа", заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Владислав Панев взе думата по темата за зелените политики и конкурентоспособността.

"Зелените политики колкото и да дават перспективи и възможности, са свързани и с много страхове на хората. Затова е необходимо редовно правителство, за да се осъществи преходът", коментира Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3458 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Delcho Kutchoukov

2023.05.12 | 20:52

6
Takava e Zapovedta i ot Bruxel,i ot Amerikata,Kolonijo!!!
ЛЕК ТИ ПЪТ подмокрена...

2023.05.12 | 19:28

5
Не ти е писано да си министър, ти сгафи. Преди да отлетиш за Брюксел изсърбай шкембе чорба с лютиво чили. лек ти път.
!!!

2023.05.12 | 19:25

4
Не,"Другарко" Неделчева ,ПРЕОРИТЕТ на България е НАМИРАНЕТО на НОЩНОТО ШКАФЧЕ ,ПОСОЧВАНЕ на ВИНОВНИЦИТЕ и ВРЪЩАНЕ на ОТКРАДНАТОТО!!! БОРБА с КОРУПЦИЯТА !!!
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2023.05.12 | 18:26

3
АМИ АКО ГЕШЕВ СЕ РАЗПРИКАЗВА? ХАХАХАХАХАХ
баба гицка

2023.05.12 | 17:59

2
бойко, ако махнеш ГЕШЕВ и ти си пътник - САМО ГЕШЕВ ОСТАНА ДА СЕ БОРИ С МАФИЯТА
ййййййййййййй

2023.05.12 | 17:37

1
М. Габриел: Говори тихо, за да слуша реакцията на събеседника. Такива посредствени нагаждачи, като нея, са послушни йесмени и се ориентират само по жестовете на господаря си. затуй трябва да го следят много внимателно. При най-малкия трепет на несигурност обръщат палачинката. Много ловки подмазвачи са. Гнус. Пунта Мара Габриел гнус. Тази беше едно от най-тъпите назначения на герб и явно добре се справя с лизането на задници в ЕП, щом го е добутала до комисарка. Рядко отвратителна е М. Габриел

Добави коментар

Водещи новини