ДПС към Габриел: Имаме нужда от брюкселски кабинет

  • 15 май 2023 11:25

  • 1371
  • 5
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Случилото се в последния един час само показва необходимостта от цялостна съдебна реформа. Това заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова в началото на срещата между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Лидерът на БСП Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, каза: „Благодаря за възможността да се видим. Вече поредна среща между двете партии, а и първа официална среща, в която да се търси формула за изход от политическата криза.“

„Поехме ангажимент пред избирателите не само на изборите за 49-то НС, а и за тези за 48-то обещахме, че ще направим възможното, за да имаме правителство. След войната при нашите комшии има редица кризи, които чакат решение, но преди преодоляването на политическата криза, няма как да решим останалите кризи“, категоричен е той.

Според него този път отговорността на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е по-голяма за съставяне на кабинет, защото българският избирател е натоварил партията с най-голямата отговорност.

„Поехме ангажимент, че тези теми ще ги поставим като приоритети на масата на диалога за формиране на мнозинство в НС, което да излъчи редовен кабинет. Те са: спиране на прогресивното обедняване; ефективно и целенасочено използване на целия ресурс от ЕС, предвиден за България; подкрепа за уязвимите групи от населението; достъпно здравеопазване; качествено образование; устойчиво законодателство; съдебна реформа, гарантираща независимостта и ефективността на съдебната система, вкл. промени в конституцията; развитие на регионите с приоритет малките населени места и малките общини“, допълни той.

Относно идеята за експертно правителство с очертан мандат като времеви рамки, Карадайъ заяви: „Правителството периодично трябва да получава оценки дали си изпълнява задълженията, но ясен мандат за нас значи ясно поети ангажименти с ясен срок. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с има самочувствието, че имаме експерти от всички сфери, и то не лоши, нескромно казано. Ако стигнем до ситуацията да търсим експерти за правителство, ние ще вземем своето отговорно поведение с разум да решаваме и този проблем.

Габриел и Борисов ще се срещнат с БСП, ДПС и ИТН

„Министрите в министерствата, в които са инвестициите, трябва да познават Брюксел добре, за да се отпуши процесът по инвестиции с европейски средства“, каза още Карадайъ и подчерта, че профилът на кабинета трябва да изглежда европейски, брюкселски.

Габриел отговори: „На първата среща дойдох с ключовото послание „диалог“, пожелах си да го изпълним със съдържание. Изпълваме думата с отговорност. Говорим за една година, защото за мен това е времевата рамка, която позволява да се даде оценка на правителството, но тази оценка всекидневно се дава от българските граждани.“

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1371 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
марги

2023.05.16 | 12:54

5
Точно така, "брюкселски", не български кабинет, ни определят националните изменници от ДПС!
Шибам евро-атлантически педали

2023.05.15 | 12:16

4
А КОГА ЩЕ ИМАМЕ НУЖДА ОТ БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО, ЧИТАК?

2023.05.15 | 12:04

3
Само тъпотии

2023.05.15 | 11:52

2
ОТ ХАРТИЕНА КОАЛИЦИЯ ИМАТЕ НУЖДА,ЧИТАЦИ СМЕШНИ!
PaulaFox

2023.05.15 | 11:38

1
❤️Играя нова секс игра 18+) Не мога да се справя с нея, много трудно) Кой е играл, помогнете ми ➤ ssur.cc/segrax

Добави коментар

Водещи новини