Гълъб Донев за Мария Габриел: Добър и премислен избор

  • 10 май 2023 10:07

  • 1490
  • 3
© Novini.bg

Очакванията за съставяне на редовно правителство са особено големи. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., след като по-рано днес от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на обявиха името на кандидата си за министър-председател – Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, предаде репортер на Novini.bg.

Виждате, че политическите партии и коалиции в сегашното Народно събрание предприеха един по-различен подход към това да се търсят възможните пътища както за диалог с останалите политически партии в парламента, така и към начина, по който ни представят техните предложения за кандидат за премиер и за министри. Виждаме, че това, което беше като загадка при предходните парламентарни избори и предходните Народни събрания – да не бъде известен министър-председателят и съставът на правителството до връчването на изпълнен мандат на президента, сега това е по-различно – ние вече знаем името на кандидата за министър-председател. Надявам се до края на седмицата, ако се следва тази логика на представяне, до края на седмицата да знаем и имената на кандидатите за министри в предложението, което ще направи първата политическа сила в парламента, заяви Донев.

Доколкото познавам и лично г-жа Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, мисля че това е един добър и премислен избор. Тя дълги години представлява България като еврокомисар с ресори, които са изключително отговорни и които чертаят перспективите на развитие на политиките в тези сфери, в които тя отговаря в Европейската комисия. Иновациите, младежта, културата са изключително важни сфери, които тепърва предстои да имат развитие на ниво Европейски съюз, посочи служебният министър-председател.

Официално: ГЕРБ предлага Мария Габриел за премиер

Попитан дали очаква да има приемственост между служебното правителство и евентуално редовно правителство с премиер Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. отбеляза: "Това зависи от следващия министър-председател. Аз в своята работа винаги съм се стремял да има приемственост в добрите политики и добрите практики, това, което води до по-добри резултати, да бъде продължено и надградено, така че да имаме положителни резултати от своята работа. Не зъм на принципа, че от мен заопочва всичко, напротив – колелото се върти, историята върви и трябва да се учим от грешките, за да не ги повтаряме, да можем да надграждаме и да творим своето нормално бъдеще".

В отговор на въпрос дали ще поиска оставката на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев заради проверката в пловдивска дискотека, при която бяха събличани и обискирани 400 души, служебният премиер каза: "Не, няма да искам оставката на министъра на вътрешните работи. Текат проверки. Нека да видим каква е реалната ситуация след проверките. Тогава могат да бъдат коментирани и последващите действия, които ще бъдат предприети от страна на професионалното ръководство на МВР".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1490 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.05.10 | 11:51

3
Какво му е доброто бе , гълъб ! Айде фъркай зкпч ! Махай се и да сяда КОСТАДИНОВ !
Рангел

2023.05.10 | 11:13

2
Гълъбе, тази е кокошка, не е гълабица.

2023.05.10 | 11:03

1
Добър защото ви треперят гащите от гешев със радеф.

Добави коментар

Водещи новини