Йово Николов и Сула за предложението на Борисов: Целта не е правителство, тества политическите партии

  • 09 май 2023 17:45

  • 2963
  • 4
Йово Николов и Сула за предложението на Борисов: Целта не е правителство, тества политическите партии
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Предложението на Бойко Борисов за кабинет с премиер на ГЕРБ и министри от всички партии, които го подкрепят, няма за цел действително съставяне на редовно правителство, заявиха е ефира на бТВ Йово Николов и Иван Стамболов - Сула. 

„Абсурдно предложение. Хаос, убийства, престъпления, инфлация – то ужас, стана страшно. Този вид говорене не допринася за нищо. ГЕРБ е политическата партия, която е спечелила изборите. Предложението всяка една партия да си избира министър и да го сложи в евентуално правителство е абсурдно, защото има премиер, който трябва да избере състава на своя кабинет. Това е раздаване на власт на парче. Ситуацията е патова. ГЕРБ трябва да направят всичко възможно. Ако искат да решат по някакъв начин този ребус, могат да подкрепят втория мандат. Това също е абсурдно, обаче“, заяви Николов.

Борисов категоричен: Правителство ще има, поемаме хейта и опорките

"Някой политолог може да направи дисертация по предложението на Борисов. То е с цел изследване и предизвикване на реакция от всички политически играчи, а няма за цел да се състави правителство. Борисов поставя всички участници в последния парламент в особено положение. Защото той им каза: да видим кое за вас е по-важно: дали жаждата за власт, дали вашите политически принципи. Много отдалеч се подготвя за това нещо. Кое е по-добре: безпринципно правителство, което показва, че демокрацията не е демокрация, или безкрайни служебни кабинети, които не са легитимни. Правителство, което не е минало през парламента, не е легитимно", коментира Иван-Стамболов - Сула.

Борислав Сарафов: Обмислям да предложа освобождаването на Ясен Тодоров

Йово Николов смята, че "т.нар. атентат срещу Иван Гешев експонира проблема с главния прокурор". "Случаят с взрива някак си експонира самия проблем. Първият проблем, който Андрей Янкулов дефинира още същия ден, е, че г-н Гешев е нарушил закона, защото бидейки административен ръководител на прокуратурата, е наредил на Ясен Тодоров да заведе някакъв израелски експерт. Това се получи, след като Демерджиев отговори на въпроса, и излезе истината, че децата на главния прокурор не са пътували с него. Това е манипулацията, която извършва Прокуратурата. Ако не може да се справи с атентат срещу себе си, как да очакваме да се справи с престъпленията, които се извършват срещу обществото и хората? Тези действия показват липса на професионализъм", категоричен бе той. 

Иван Гешев с първи думи за атентата

„Печално некомпетентен съм да обсъждам тези въпроси. Като прост гражданин си задавам два въпроса: защо? Ако е пиар акция, какъв е търсеният резултат от нея? Второто е, че сякаш всички се съгласихме, че това е фалшификат и обсъждаме тази тема. Допуснете обаче, че има половин процент вероятност да не се е самовзривил“, посочи от своя страна Сула.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2963 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Реалист

2023.05.09 | 19:25

4
Браво, много точен и обективен коментар!

2023.05.09 | 18:10

3
Тия изкуфелници,какво се напъват.

2023.05.09 | 17:56

2
И на двамата от зад помияри
Емѝ...

2023.05.09 | 17:55

1
Пхахахаха, Сула. Какъв Сула, обикновен помияр някакъв, дето рови по кофите.

Добави коментар

Водещи новини