Социологът Кольо Колев разкри каква е вероятността за правителство

  • 09 май 2023 12:15

  • 3801
  • 0
Социологът Кольо Колев разкри каква е вероятността за правителство
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

С насрочването на ден за връчване на мандата президентът казва "хайде стига вече с тия игрички, почва рулетката". Всеки ще си носи последициите, процедурата се отпушва. Става все по-малко вероятна възможността да се състави правителство. Шансът е 20 към 80 в полза на това да не се състави управляващо мнозинство. Това каза социологът Кольо Колев за "Твоят ден".

По думите му вървим към предсрочни избори.

"Всичко друго е опит за търсене на форма на мнозинство, подкрепящо едно или друго управление, но това изисква доза здрав разум, което трудно се наблюдава. Доминират основно интересите на партиите, а не опита да се намери общо решение, относително приемливо и компромисно. Ясно е, че трайно управление е изключено, а временно-експертно изглежда малко вероятно", смята той.

НА ЖИВО: Борисов: Правителство ще има, поемаме хейта и опорките

Математикът проф. Михаил Константинов смята, че в сегашната политическа ситуация невинни няма.

"Прилича на разговор на борда на "Титаник", когато е ясно, че нещо е блъснало кораба, а се води разговор кой какво да си облече на вечерята. Някои отиват в лодките - някои направо във водата. Политическата класа влачи народа към много неприятни събития - които предстоят пред света скоро. Показват престъпно поведение и ако някой ден светът се нормализира, тези хора трябва да понесат наказателна отговорност за това, че по престъпен начин са управлявали своите държави", коментира той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини