Стефан Софиянски: Трябва да се потърси сериозен министър-председател, например от академичните среди

  • 25 април 2023 09:00

  • 1499
  • 15
Стефан Софиянски: Трябва да се потърси сериозен министър-председател, например от академичните среди
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Когато си ангажиран в обществения живот имаш една цел - българинът да живее днес по-добре от вчера, утре да живее по-добре от днес. Това заяви бившят служебен премиер Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра в ефира на БНТ. 

По думите му в момента политическите сметки надделяват. И добави, че политиците трябва да гледат на управлението като на работа. 

Обществото ни не е добре органзиирано и търси алтернатива. На това се дължи пръсването на гласовете. Тази пасивност подчертава неудовлетворението на избирателите. Търси се нрепкъснато някаква алтернатива. Ние работим, за да живее българинът по-добре, каза още той

Той коментира и предстощата лидерска среща между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ. "Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския беше шест месеца министър на правосъдието в кабинет на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Какво се е променило? Тогава бяха ли против корупцията или не? Генерал Атанасов в рамките на Реформаторския блок изкара почти цял мандат в кабинет на Борисов. Щом тогава си го приел, сега можеш да направиш компромис", отбеляза Софиянски. 

Според него трябва да се потърси сериозен министър-председател. "Името му да е познато. Например от академичните среди. Той да направи екип, стегнат Министерски съвет. Когато се приеме този кабинет, този екип ще бъде достатъчен отговорен. Трябва една екипност", подчерта Софиянски. 

Усещането ми е, че политиците не знаят какво да правят. Не искат изброи, но не искат и да правят компромиси.Ти си там да работиш, не да политиканстваш. Защо не го правят не мога да разбера? Затова дадох примера, тези хора са работили вече заедно, допълни още бившият служебен премиер. 

Конституцията ни е остаряла. Аз съм готов и бих предоставил нова Конституция с нов текс. Трябва да се фиксира Министерски съвет - конституционно определени, аз съм ги сложил 12. Имаш 12 министрерства, тези министри трябва да се гласуват поименно. Въпросът е, че този човек излиза с биографията си, не с партията си. Съдебната система трябва да стане напълно независима. Териториалното разпределение на България трябва задължително да се промени. 

Софиянски уточни, че не е против кабинет на малцинството. 

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ провеждат лидерска среща

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1499 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
☠️✋Екатерина Захариева✌️ ☠️

2023.04.25 | 19:08

9
☞☢️...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.☢️¸¸¸.††††††… Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.☢️ ¸¸¸.††††††… Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.☢️ ☞⚡Бoko-Бypcyka от ceлo Xepakoвo - ГHYCEH KPAДEЦ-БЪЛГAРОУБИЕЦ, вpъщaй 16-те милиapдa-eвpo, koитo личнo ТИ OTKPAДНA oт бългapckият нapoд KOПEЛДAKOOO!!!⚡: tiny.cc/3ugwuz ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz ☞☢️Фeoдaлизъм цapи в Kлoзeтa-БГ: Цeцka Цaчeвa oт ГEPБ взимa нaд 3400 лeвa пeнcия, a oвчeтo cтaдo бpoи cтoтинkитe, aмa пak глacyвa зa yбийцитe oт милициoнepckoтo дc-koтилo!☢️: 350.my/cwIVRbsP ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz ☞☢️Бaндитa Hиkoлaй Toшeв-Чиpпaнckия вkapaл в пapлaмeнтa Ypycпиятa Cлaвeнa Toчeвa!☢️: 350.my/IdKVr0oh
✡️Ocмaн Октaй✡️

2023.04.26 | 10:23

15
☞☢️Боко-Гopaнoв-Чувалите с eвpa за автомагистрала Хемус, са изнесени с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай!☢️: 350.my/9wbYWAVg ➤☢️Пaяжинaтa нa дълбokaтa дъpжaвa!☢️: 350.my/b0f9elHR
ГАДНИ СКОТОВЕ!

2023.04.26 | 06:37

14
ЦЕЛ СВЯТ ОБЪРНАХТЕ В Л АЙ НАРНИК! И АКЪЛ, ЩЕ МИ ДАВАТЕ! ЩЕ ВИ РАЗМАЖА!
Г О В НА РИ

2023.04.26 | 06:27

13
БОГА КАЗВА! ЗАЛУХАВОТО ЖИВОТНО ТРЪГВА ДА МУЧИ, ДА МУ СЕ ОБЯСНЯВА, ДА ФЪРЛЯ КЪЧОВЕ, НО НЕ И ДА ИЗПЪЛНЯВА. СЛЕДВА УДАР С ЧУКА В ЧЕРЕПА, МЕЖДУ РОГАТА! ЖИВОТНОТО ПАДА, ПОЧВА ДА РИТА И ДА МУ ТЕКАТ Л А Й НАТА, ДОКАТО ПРОГРАМКАТА СКАПАН СКОТ СЕ ОТДЕЛЯ ОТ БИОСКЕЛЕТА, ЗА ДА БЪДЕ ИЗТРИТА В СЪРВЪРА .
ОТ ТУК ДА ЗНАЕТЕ!

2023.04.26 | 05:53

12
БОГА, НЯМА НУЖДА ОТ ЛЕДЕНИ ХОРА! И ОСТАНАЛИТЕ ВИ ИДИ ОТ ШИНИ :)
ЖИВОТНИ СКА ПАНИ

2023.04.26 | 05:52

11
БЕЗ ПОЛЕЗНИ ЗА БОГА = НЕ НУЖНИ НА БОГА! А РЕСУРСИ, ДА ГИ ОБРЪЩАТЕ НА Л А Й НА, НЕ-МА! ЗНАЧИ СЕ КИРАТА У ЧЕРЕПА! :)
И АКО СЕ НАМЕРИ

2023.04.26 | 05:48

10
ТОЙ ЛИЧНО, ЩЕ СВЪРШИ ВСИЧКО КОЕТО, ВИЕ БЕЗ ПОЛЕЗНИ МАЙ МУ НИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СВЪРШИТЕ :) НАПРИМЕР, ЩЕ ПОЧИСТИ ОКОЛО БЛОКОВЕТЕ, ЩЕ ПОПРАВИ ПЕЙКИТЕ, НА КОИТО ПАЗАЧИТЕ ОТКРАДНАХА ДЪСКИТЕ ОТ ОБЛЕГАЛКИТЕ В ЗАПАДНИЯ ПАРК... СЕ КИРАТА В ЧЕРЕПА НА БЪЛГАРИТЕ, ДО ДРЪЖКАТА!
Пхахаха

2023.04.25 | 09:41

8
Какви са па тия "академични среди"? В България, цялата научна (ще рече академична) продукция се прави от един факултет на Софийския университет - физическия. Да познавате някой физик оттам, който да се меша в политиката?
Емѝ...

2023.04.25 | 09:39

7
Този помияр крадлив когато и да го застрелят на улицата като куче, все ще е късно.
Гошо

2023.04.25 | 09:37

6
Само един министър-председател не е достатъчно за да се решат проблемите в тая държава. Трябва на всяко ниво в държавнатат администрация да има компетентни хора, а това съвсем не е така. Давам един елементарен пример - на касите в КАТ в който и да е град, според вас работят ли компетентни хора или са на държавна хранилка там?
Хм...

2023.04.25 | 09:35

5
Че какво да ви каже свата на Черепа ? Докарахме се мутри , червени олигарси и болшевишки идеолози да ни учат.

Добави коментар

Водещи новини