Политолог: Предстои да видим дали годежът между ГЕРБ и ПП ще стигне до брак и консумация

  • 21 април 2023 17:40

  • 939
  • 20
Политолог: Предстои да видим дали годежът между ГЕРБ и ПП ще стигне до брак и консумация
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Законодателната програма в този вид без редовно правителство не може да бъде приета, защото ако няма кабинет, процедурата с мандатите ще мине до края на май и президентът ще разпусне НС. Това каза политологът Димитър Ганев от агенция "Тренд" в студиото на бТВ.

„Президентът Румен Радев да разтяга мандатите, но засега се вижда, че по-скоро няма да се даде този толеранс както предния път – 6 месеца между два избора“, смята той.

Според него законодателната програма е доста амбициозна законодателна програма, за да мине за дори два месеца: „Ще се приема и бюджет, би било редно някой да носи отговорност върху изпълнението на този бюджет и тя да се поеме от редовен кабинет.“

„Струва ми се, че има две червени линии, които няма да се прекрачат – на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", че няма да подкрепят първи мандат, и тази на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че няма да подкрепят правителство на ПП, ако той е с ярки политически лица. Виждам опция да се направи компромис от страна на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да се направи правителство с втория мандат, както и компромис от ПП да не фигурират ярки политически лица в кабинета“, допълни той.

„Коалиция ГЕРБ-БСП-ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с няма да срещне особен обществен ентусиазъм. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще плати политическа цена и то в навечерието на местните избори. За Украйна и за Еврозоната в тази коалиция няма мнозинство“, категоричен е той.

На въпрос искрени ли са политиците да постигнат законодателство, което да промени страната, той заяви: „Никой не иска да излиза с образ, че той продължава политическата криза и заради него България продължава да няма кабинет. Затова разговори за законодателна промяна бяха ясни и сигурни, че ще се продължат, вече дали този годеж ще стигне до брак и консумация – предстои да видим.“

Калоян Методиев: Това не са консултации за правителство, а за пари

„На нови избори ПП-ДБ ще бъдат в по-лошата изходна позиция, защото Борисов в последните 3 седмици демонстрира готовност за разговори и е сигурно, че ще обвини ПП-ДБ в това, че отново са довели страната до избори“, допълни още той.

„ПП-ДБ изчисляват дали ще влязат в по-голяма щета, ако са в коалиция с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в или ако не са. Ако има избори през септември, те пак ще произведат конфигурация на народното събрание, което е преди местните избори. Сделка за редовен кабинет може да включва уговорки за местните избори“, каза още Ганев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
939 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
И тоз

2023.04.21 | 21:04

20
Е от мафията на Прокопиев
ШИИБАМ ЧЕРВЕНИ ПП-тъ,ДБ - тъ

2023.04.21 | 20:58

19
ИИДИИОТ ТАКЪВ ..., ПРЕДИ ГОДИНИ БЯХТЕ ОБЕКТИВНИ ОТ ТРЕНД ..., СЕГА ЯВНО МАФИЯТА ВИ ПЛАЩА ....ГАААДООВЕЕЕЕЕЕ ...,

2023.04.21 | 20:54

18
Вероятно е време да минем към мажоритарна избирателна система, както във Франция. Така поне винаги ще се избира правителство на мнозивството. Разбира се, ако Москва разреши!

2023.04.21 | 20:47

17
ГЕРБ и ПП - педалите могат да родят правителство урод ! То ще е родено от кръвосмешение , от биещи се помежду си крадливи и лъжливи братя ! САМО НОВИ ИЗБОРИ и САМО ВЪЗРАЖДАНЕ ще спасят БЪЛГАРИЯ !

2023.04.21 | 20:45

16
Негрите разграбиха Чикаго ! Черната кметица си чеше п,утката и заявява , че нищо не можела да стори ! Полицията наблюдава отстрани ! Бездейства , защото нямала заповед ! Хаос и беззаконие , това са САЩ днес !

2023.04.21 | 20:40

15
ГЕРБ и ПП - педалите могат да родят правителство урод ! Те ще е родено от кръвосмешение , от биещи се крадливи и лъжливи братя ! САМО НОВИ ИЗБОРИ и САМО ВЪЗРАЖДАНЕ ще спасят БЪЛГАРИЯ !
Тенев

2023.04.21 | 20:11

14
То вече показаха кървавия чаршаф:)
стига си философствал

2023.04.21 | 19:55

13
Тренд, политическата криза ,финансовата криза и всички кризи в страната е благодарение на ГЕРБ ДПС ИТН и Въд.зраждане ,които свалиха правителството на петков след 6месеца управление .Герб и дпс грабиха държавата повече от15години и никой не ги мръдна ,а те само след 6медсеца свалиха редовно правителство и то стабилно повсички показатели .
време е накой да отговаря в тази държава

2023.04.21 | 19:46

12
Ганев ти послуша борисов който се помоли и медиите да помогнат герб да зароби ппрдб след като даде брифинг на излизане от президенството
ха,ха,ха

2023.04.21 | 18:10

6
БРАВОО НА КОМЕНТАТОРА. МНОГО ТОЧНО ОПИСАНИЯ ЗА НАШАТА ПРОПАДНАЛА ИЗБЕРАТЕЛНА СИСТЕМА. ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ ПОДИГРАВКА И ЦЕНОЦИД.

2023.04.21 | 18:26

11
Чакай Бай Чалгар да ти изобрети по-хубава. Кретеноиди!

Добави коментар

Водещи новини