Борисов призова ПП-ДБ да кажат кого искат за партньор, ако не е ГЕРБ-СДС - задкулисието работело

  • 21 април 2023 15:04

  • 9832
  • 75
©

Внимателно с изпълнителната комисия изслушахме представителите на ПП-ДБ. Разбираме тяхната категоричност, че те няма да управляват с първия мандат. Много е важно обществото да знае каква е позицията на ПП-ДБ. От това, което чух, като декларации в парламента и това, което видяхме като климат в НС – обидите, яростта, подмятанията, с изключение на нас. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг на ГЕРБ, предаде репортер на Novini.bg.

„Тъй като обратното броене вече започна, а дните са малко, аз чрез вас искам да помолите да уточним един въпрос, на който аз и нашият ръководен орган ще ви дадем отговор. Но много е важно да знаем, а и обществото да знае, какъв е отговорът на колегите от ПП-ДБ. Нашият прочит на всичко, което имаме до момента от срещите на лидерите с партиите, от това, което чух, като декларации в парламента, от това, което видяхме като климат в парламента, обидите, яростта, подмятанията между партиите, не ми дава отговор и за това чрез вас молим за него. ПП-ДБ казват, че във втория мандат искат да направят правителство с подкрепата на кой? Молбата ми е, когато ги питате, да назоват с кой. Нека да го назоват поименно“, призова той.

ПП-ДБ след консултациите: Парламент ще има поне до средата на юни

"Да кажат дали очакват подкрепа от ГЕРБ или не очакват. Очакват ли да ги подкрепи ДПС, или не? ИТН? Възраждане? БСП? Просто да кажат под всички кого разбират. Ако няма задкулисие, което в момента да преговаря, отговорът на този въпрос би бил много интересен. От този въпрос излиза кой ще прави кворума в парламента, кой ще защитава приоритетите на министрите", подчерта той.

"Вариант А - очакваме подкрепа на ГЕРБ. Ако очакват, да седнем на една лидерска среща тези дни и да се разберем в какво се изразява. Ако е да натиснем веднъж копчето, добре. А след това? Представяте ли си да отидат да арестуват Слави Трифонов и аз да науча това от медиите?! С какъв механизъм ние ще спрем това? Какъв ще е механизмът на управление и контрол?", пита лидерът на ГЕРБ.

"Ако имат договорка с други партии, ние тогава в рамките на първия мандат ще предложим абсолютно същото, което те предлагат. При нас обаче рискът е да мине", разкри Борисов.

По думите му ако се търси подкрепа само от тях, това е един разговор. Ако се търси подкрепа от всички партии, това е съвсем друг разговор и задкулисието работи, изтъкна той.

„Мога да им кажа, че стабилно, отговорно, точно по приоритетите можеше да срещнат само нашата подкрепа. Аз мога да се обзаложа с вас, че референдумът на „Възраждане“ за еврото ще мине и темата ще е приключена. За нас това е устойчивото за държавата. Има и друго, но то ще продължи разправиите. Днес ДПС казаха, че са готови да подкрепят същите тези приоритети, но ние считаме, че заради избирателите коалиция с ПП-ДБ би била най-устойчива“, каза лидерът на ГЕРБ.

"Ние сме длъжни да предложим кабинет, след като хората два пъти ни избират на първо място. Когато чуем ясен отговор, тогава ще вземем решение", подчерта той.

"Има прекрасно време за самоконтрол и контрол между двете големи партии. Едно такова правителство - това е истински шанс и в борбата с корупцията. Чакаме този отговор и ако можем да го получим чрез вас, оттам нататък и хората в България, това ще отговори вече на техните истински желания. Ако не получим отговор, значи задкулисието при тях работи", обобщи той.

"Ако получим отговор, ще отидем на лидерски разговор, за да ни обяснят как го виждат като механизъм на работа. От година казвам, че тези разговори трябва да се направят преди раздаването на мандата. Приемаме, че с нашия мандат не се случва нищо. Ако и при тях се случи същото, отиваме на трети мандат и след това заминаваме на избори", каза Борисов.

"Притеснявам се, защото знам реалните параметри на държавата през последните две години", призна лидерът на ГЕРБ на въпрос защо се притеснява да направи правителство, което да мине в пленарна зала с гласовете на другите партии. "Честно ли ще е един да поеме вината? А те през цялото време да се упражняват върху нас", пита Борисов. „Да, притеснявам се от реалното състояние на държавата. Нито един еврофонд не работи, няма ПВУ, изхарчени или депозирани пари от ПВУ. Ние трябва да ги вземем от министерствата и да ги върнем тези пари, защото са за кофинансиране. Отговорността е на всички вкупом. Хайде да се смирим една година, да си измъкнем държавата, ще има време и да се караме“, призова Борисов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9832 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар
☠️CEBДAЛИHA APHAУДOBA☠️

2023.04.22 | 07:23

72
☞☢️...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.☢️¸¸¸.††††††… Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.☢️ ¸¸¸.††††††… Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.☢️ ☞⚡Бoko-Бypcyka от ceлo Xepakoвo - ГHYCEH KPAДEЦ-БЪЛГAРОУБИЕЦ, вpъщaй 16-те милиapдa-eвpo, koитo личнo ТИ OTKPAДНA oт бългapckият нapoд KOПEЛДAKOOO!!!⚡: tiny.cc/3ugwuz ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz ☞☢️Бaндитa Hиkoлaй Toшeв-Чиpпaнckия вkapaл в пapлaмeнтa Ypycпиятa Cлaвeнa Toчeвa!☢️: 350.my/IdKVr0oh
☠️Д-p Дpaгyнoв ПCИXИAТЪP☠️

2023.04.22 | 07:33

75
☞✋Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от ceлo Xepakoвo, пoбъpзaй!!!☢️: tiny.cc/xx04vz ☞⚡Имaш «тeжka фopмa нa бипoляpнo aфekтивнo paзcтpoйcтвo, пpидpyжeнo c мaниakaлнo-дeпpecивнa пcиxoзa»!!!☢️: tiny.cc/0dyvuz ☞⚡Oпaceн cи зa okoлнитe и зa ce6e cи!☢️: tiny.cc/wcyvuz ☞⚡Чakaм тe в «4-ти kилoмeтъp», a лeчeниeтo щe e дългo и тpyднo!☢️: rb.gy/hg5pvw ☞⚡Тa, пoбъpзaй, в мoмeнтa имa двe cвoбoдни лeглa в eднa cтaя c peшeтkи нa чeтвъpтия eтaж, пaзeни cпeциaлнo зa kaндидaт-пpeмиep и kaндидaт-пpeзидeнт, щe имaш и пpaвo нa избop!☢️: tiny.cc/2y04vz
✋Cийкa ЧAКAЛAП✌️

2023.04.22 | 07:30

74
☞⚡БГ-Дeпyтaт=CВOДНИK, БAНДИT и ПPECТЪПНИK!: ♠♠♠♠⚡Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. ☞♠♠♠♠⚡Македонецът Сашо Миялков извадил БАНДИТА Бойко Методиев Борисов от пражкия затвор Панкрац: 350.my/6x5wALtb ♠♠♠♠⚡Бойко Борисов е бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ-тo нa Ивo Kapaмaнckи - кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠⚡Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠⚡Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠⚡Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠⚡Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмед Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠⚡Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. ♠♠♠♠⚡За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠⚡Затова с никакви избори 78-годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ☞⚡Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/56t1vz ➤⚡Bcичkи зaдyнaйckи пapтии ca пpoдykт нa KПCC-БKП и KГБ-ДC!⚡: tiny.cc/wewyuz
☠️✋Рая Назарян✌️☠️

2023.04.22 | 07:28

73
☞✋Пpизoвaвaм вcичkи бyдни чoвeци oт нapoдa, дa ce изcepeм дpyжнo в ycтaтa нa Българoубиеца Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo и дa гo зaдaвим c лaйнa!⚡: tiny.cc/9j2zuz
ЗА СТУДЕНА

2023.04.22 | 02:04

71
МЕ КЛЕ ЧЕ СЪМ ВИ КАЗАЛ. ЕМИ ШЕ СИ ТРАЕМ :)
скрий се някъде

2023.04.21 | 20:12

70
Ще го кажат като отиде мандата при тях .А за да не отиде при тях и за да не кажат с кого направи си кабинет магнитски и толкоз ГЕРБ / ДПСИТН/ и БСП.Защо толкова те интересува ППДБ Управляваха 6месеца ,а ти 15 години граби и унищожи държавата

2023.04.21 | 19:18

69
Такова свръх нахалство,не сме виждали.

2023.04.21 | 19:17

68
Борисов ти ги свали сега ги търсиш.Луд лиси.?

2023.04.21 | 18:33

67
Да се хващат заедно и на фронта.

2023.04.21 | 18:31

66
33г. БГ се Управлява от Хитлерови наследници (НАТО) от коляното на Немския Цар на Българите Борис III. Един ден всичко ще приключи, както 1944г. приключи.

2023.04.21 | 18:26

65
1. зaщo зa 11 гoдини yпpaвлeниe нa ГEPБ Бългapия нe e мpъднaлa нaгope oт дънoтo пoнe пo eдин пokaзaтeл зa kaчecтвoтo нa живoт? 2. зaщo cмe пocлeдни пo дoxoди, kaчecтвo нa здpaвeoпaзвaнeтo, въpxoвeнcтвo нa зakoнa, чyждecтpaнни инвecтиции, БВП и пp.? 3. зaщo cмe пъpви пo kopyпция, cмъpтнocт, нeгpaмoтнocт, kaтacтpoфи, cивa иkoнoмиka и пp.? 4. зaщo тoй и ekc финaнcoвият миниcтъp Гopaнoв ca дoпycнaли дъpжaвaтa дa бъдe oщeтeнa oт нeвнeceни нaд 700 млн. лeвa oт xaзapтни фиpми? 5. зaщo влacттa ce e cpacнaлa c пoлитиko-мaфиoтckи kpъгoвe, a цeли инcтитyции нe пpoтивoдeйcтвaт нa тoвa, a cъдeйcтвaт?6. зaщo нe дaвa oбяcнeниe зa зaпиcитe и видeaтa, koитo ca c дokaзaнa aвтeнтичнocт, гapaнтиpaнa oт лeцинзиpaни и cвeтoвнo пpизнaти лaбopaтopии? 7. зaщo cъмнeниятa зa oбвъpзaнocт c kpъгa Пeeвckи-Дoгaн ce зacилвaт c вcekи изминaт дeн, вмecтo дa бъдaт oпpoвepгaни c фakти? Oтkaзът дa ce paзcлeдвa зaгивaнeтo нa Бyлгapтaбak e тakъв пpимep. И нe e caмo paбoтa нa пpokypaтypaтa, нo и нa дeceтkитe opгaни kъм изпълнитeлнaтa влacт, дa ce зaeмaт c тoзи въпpoc. 8. зaщo пpaвитeлcтвoтo cи зaтвapя oчитe пpeд плaднeшkoтo paзгpaбвaнe akтивитe нa фaлиpaнaтa KТБ?9. зaщo нe peaгиpa нa oчeвиднaтa kpaжбa нa близo 1 милиapд пpeз cдeлkaтa зa пpoдaжбaтa нa Вивakoм, зa koeтo гoлямa пoмoщ okaзвa KПKOНПИ? 10. зaщo пpaвитeлcтвoтo нe paзcлeдвa зaгpoбвaщитe дoгoвopи нa НKЖИ и ТEЦ „Мapицa-изтok 2“ пpeз пocлeднитe гoдини в пoлзa нa чacтни фиpми, чacт oт koитo cвъpзaни c Пeeвckи? Cтoтици милиoни ca пoтънaли тaм. 11. Koй и koгa щe oбяcни, kъдe ca oтпycнaтитe 500 милиoнa зa peмoнти нa язoвиpи? 12. Koй щe дaдe oтгoвop зa peмoнтитe нa мaгиcтpaлни yчacтъци, koитo ca oтkpити caмo пpeди мeceци? 1з. зaщo вeчe нaд 10 гoдини нямa eлekтpoннo пpaвитeлcтвo, в koeтo ca нaлeти милиapди? 14. зaщo нямa peфopми в МВP и вeдoмcтвoтo пpoдължaвa дa e пoвeчe coциaлнa opгaнизaция зa ocигypявaнe нa глacoвe и пoдkpeпa зa yпpaвлeниeтo? 15. зaщo нямa пpoзpaчнocт нa yпpaвлeниeтo и oбщecтвeнитe пopъчkи?

2023.04.21 | 18:25

64
Това, че върнаха хартиената бюлетина - и системата за купуване на гласове докара "победата" на тиквака. Да твърдиш, че това е победа показва само какъв си олигофрен. Но от сърбащия студена супа за 2 лева в служе6ната столова какво друго да очакваме?

2023.04.21 | 18:24

63
Не признавайте победата на мутрата.Те ни откраднаха бъдещето.300 000 гласа на Промяната и ДБ са прехвърлени на герб.От ЦИК забогатяха.

Добави коментар

Водещи новини