Политолог: Предстои да видим дали годежът между ГЕРБ и ПП ще стигне до брак и консумация

  • 21 април 2023 17:40

  • 939
  • 20
Политолог: Предстои да видим дали годежът между ГЕРБ и ПП ще стигне до брак и консумация
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Законодателната програма в този вид без редовно правителство не може да бъде приета, защото ако няма кабинет, процедурата с мандатите ще мине до края на май и президентът ще разпусне НС. Това каза политологът Димитър Ганев от агенция "Тренд" в студиото на бТВ.

„Президентът Румен Радев да разтяга мандатите, но засега се вижда, че по-скоро няма да се даде този толеранс както предния път – 6 месеца между два избора“, смята той.

Според него законодателната програма е доста амбициозна законодателна програма, за да мине за дори два месеца: „Ще се приема и бюджет, би било редно някой да носи отговорност върху изпълнението на този бюджет и тя да се поеме от редовен кабинет.“

„Струва ми се, че има две червени линии, които няма да се прекрачат – на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"", че няма да подкрепят първи мандат, и тази на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, че няма да подкрепят правителство на ПП, ако той е с ярки политически лица. Виждам опция да се направи компромис от страна на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да се направи правителство с втория мандат, както и компромис от ПП да не фигурират ярки политически лица в кабинета“, допълни той.

„Коалиция ГЕРБ-БСП-ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с няма да срещне особен обществен ентусиазъм. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще плати политическа цена и то в навечерието на местните избори. За Украйна и за Еврозоната в тази коалиция няма мнозинство“, категоричен е той.

На въпрос искрени ли са политиците да постигнат законодателство, което да промени страната, той заяви: „Никой не иска да излиза с образ, че той продължава политическата криза и заради него България продължава да няма кабинет. Затова разговори за законодателна промяна бяха ясни и сигурни, че ще се продължат, вече дали този годеж ще стигне до брак и консумация – предстои да видим.“

Калоян Методиев: Това не са консултации за правителство, а за пари

„На нови избори ПП-ДБ ще бъдат в по-лошата изходна позиция, защото Борисов в последните 3 седмици демонстрира готовност за разговори и е сигурно, че ще обвини ПП-ДБ в това, че отново са довели страната до избори“, допълни още той.

„ПП-ДБ изчисляват дали ще влязат в по-голяма щета, ако са в коалиция с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в или ако не са. Ако има избори през септември, те пак ще произведат конфигурация на народното събрание, което е преди местните избори. Сделка за редовен кабинет може да включва уговорки за местните избори“, каза още Ганев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
939 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
ПРЕСТАНЕТЕ с наивните си анализи. не сме идиоти.

2023.04.21 | 17:48

1
ИЗРАЗЯВАМ упрек към политолозите-врачки че с техните елементарни разсъждения внушения промиват мозъците на тези отишли до урните които гласуват НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО.

2023.04.21 | 17:53

2
тези, отишли до урните които гласуват НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО са най-големите идиоти в републиката, те са по-тъпи дори от тия, дето не гласуват.

2023.04.21 | 17:57

3
Плекаляваш с поорното брачед
Емѝ...

2023.04.21 | 18:06

4
Моята първа брачна нощ беше във Фалкутето. Няколко цигани ми оправиха тясното дупенце.
Емѝ...

2023.04.21 | 18:08

5
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033
ха,ха,ха

2023.04.21 | 18:10

6
БРАВОО НА КОМЕНТАТОРА. МНОГО ТОЧНО ОПИСАНИЯ ЗА НАШАТА ПРОПАДНАЛА ИЗБЕРАТЕЛНА СИСТЕМА. ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ ПОДИГРАВКА И ЦЕНОЦИД.

2023.04.21 | 18:26

11
Чакай Бай Чалгар да ти изобрети по-хубава. Кретеноиди!
Новини бг

2023.04.21 | 18:18

7
ЗАЩО, НЕ ПИШЕТЕ ЗА НЕГЪРСКИТЕ ПОГРОМИ НА МАГАЗИНИ ВЪВ САЩ?
Новини бг

2023.04.21 | 18:18

8
ЗАЩО, НЕ ПИШЕТЕ ЗА НЕГЪРСКИТЕ ПОГРОМИ НА МАГАЗИНИ ВЪВ САЩ?
Новини бг

2023.04.21 | 18:18

9
ЗАЩО, НЕ ПИШЕТЕ ЗА НЕГЪРСКИТЕ ПОГРОМИ НА МАГАЗИНИ ВЪВ САЩ?
пффф

2023.04.21 | 18:25

10
Висшето образование копае дъното. В университетите на какъв махленски език ги учат ...
време е накой да отговаря в тази държава

2023.04.21 | 19:46

12
Ганев ти послуша борисов който се помоли и медиите да помогнат герб да зароби ппрдб след като даде брифинг на излизане от президенството

Добави коментар

Водещи новини