Михаил Миков: Очаквам мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ още другата седмица

  • 13 април 2023 17:46

  • 2650
  • 27
Михаил Миков: Очаквам мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ още другата седмица
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Смятам, че ще има мнозинство между ГЕРБ и ПП-ДБ, тъй като това е най-естественото и нормално нещо, предвид че дясното доминира в този парламент. Но това трябваше да стане по-бързо, да ги няма тези страсти в Страстната седмица. Очаквам още другата седмица да се стигне до такова мнозинство. Това заяви в интервю за "Лице в лице" по bTV бившият лидер на БСП Михаил Миков.

За изборът на председател на НС Миков сподели, че това е част от конституирането на парламента.

Като че ли има някакво неразбиране за конституционния смисъл на нещата. Председателят на парламента е пръв сред равни, той трябва да се откъсне от интересите на своята политическа сила. Парламентарната република функционира с парламент, а той с председател. С неизбирането на председател се поставя под въпрос българският парламентаризъм, коментира той.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха по някои теми, говорили са и за конституционна реформа

По думите му законите, които се поставят като тема на разговор между партиите, касаят външнополитически въпроси като еврозоната, Шенген и ПВУ, а големите въпроси на страната като бюджетния дефицит и нуждата от данъчна реформа, които според него са истински важните, изобщо не се обсъждат.

„Тези, които са гласували с "Не подкрепям никого" ще растат, ще растат и тези, които не гласуват, но ще растат и гласовете за "Възраждане", прогнозира Михаил Миков.

На финала на разговора Миков изрази мнение, че левите хора не са представени в 49-ото Народно събрание, тъй като БСП не може да изпълнява социалната си функция.

Нинова беше казала, че хартиената бюлетина отнема на партията 150 хил. избиратели, а пък на последните избори паднаха с още 7-8 хил. Това е чудо на чудесата! Когато програмите не могат да грабнат интереса на хората, тогава се получава такъв резултат, заключи бившият лидер на социалистите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2650 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2023.04.15 | 12:22

27
ПП ДБ са перфектни но ако ГЕРБ извъртът задника ще нахлуем в парламента и щеги изловим всички от харт бюлетина!
юлиян

2023.04.15 | 11:23

26
Това,което написах в коментара ще бъде едно правилно, соломоновско решение.Гласувал,джафкал,настоявал за въвличането в конфликта,заминавай,дай ''светъл'' пример на нас неорентираните.А то иначе какво ще се получи-''Хайде да отиваме да воювате''
юлиян

2023.04.15 | 11:16

25
До анонимния отдолу;ПП и ДБ-ПЕРФЕКТНИТЕ СЪСИПАТЕЛИ на България.Нови избори.Този път поименни и задължителни.Който е гласувал за ПП,ДБ и другите партии и коалиции подкрепящи и настояващи за директно ангажиране на България в конфликта в Украйна да бъде призоваван и изпращан там, за да докаже и усети ''правилността'' на своя избор и своята евроатлантическа солидарност.Ние,които сме гласували за партиите противници на намесата на страната ни в конфликта да не бъдем мобилизирани като ''ненадеждни'' евроатлантици.Така ще бъде най-справедливо.

2023.04.15 | 09:43

24
ПП ДБ са перфектни но ако ГЕРБ извъртът задника ще нахлуем в парламента и щеги изловим всички от харт бюлетина!
юлиян

2023.04.14 | 23:57

23
Прегледах отзивите и евентуалните възражения по фактологията и анализите в моя коментар.Липсват.Това още веднъж трябва да ви подскаже,че съм написал истината.Даже няма и опит да се оспорят фактите и анализите ми.Единственият опит за нещо като коментар е по-скоро един вял опит да се поставят под съмнение истинността на фактите,които споменавам.Доказателства,факти с които да ме оборят-нула.Жалкото опитче за коментар е по-скоро нещо като една подхвърлена анемична попържня,колкото да се каже,че е направен някакъв опит за поставяне под съмнение на твърденията,които правя в моите коментари.
Емѝ...

2023.04.13 | 18:50

5
Тиквака е платил на всички празнодумци да квичат за коалиция с него.

2023.04.14 | 18:47

22
нада се да се измъкне от съд

2023.04.13 | 20:10

6
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.04.14 | 18:47

21
Читател

2023.04.14 | 10:02

16
Много точно написано.
юлиян

2023.04.14 | 11:54

17
Лъжи.От началото до края.Кой, ако не Русия ни освободи от османско владичество.Кой, питам,щом не е Русия.Англия,Франция или Австро-Унгария.Само и единствено по волята на АЛЕКСАНДЪР ВТОРИ.;Божиею Милостию Мьй,Александр II -Император Всероссийский,Царь Польский,Великий Князь Финляндский и прочия и прочия...Това е напълно достатъчно за интелигентните люде да разберат наистина по чия воля започва войната,единственият и най-важен резултат от която се явява освобождението на поробена България и нейното появяване отново,след пет века на картата на Европа и Света.Относно златото;откъде златни авоари у току що образувана държава.Пет века ли са го крили или са го взели обратно от Османската империя.Сигурно султанът доброволно го е дал за да ''платим'' на Русия.Още по въпроса;когато България обявява независимост от Империята,тя е задължена да плати обезщетение на Турция около 94-96 000 000 златни наполеона.Пак Русия се явява Спасителката за нашата млада държава.Тя се съгласява да приспадне от вземанията,които Турция и дължи под формата на репарации като победена държава в Освободителната война.Русия намалява сумата за репарациите на Турция с тези 96 милиона франка,а България приема да изплати същата сума на Русия за период от 70-80 години,може и за повече.България изплаща във времето само около 24 милиона.След идването на власт в Русия на болшевиките,Ленин и болшевишкото правителство обявяват дълговете и вземанията на Руската Империя за буржоазни отживелици и се отказват напълно и безвъзвратно от вземанията от България и други страни.Толкова за това как ни е ''ОБРАЛА'' Русия.

2023.04.14 | 18:46

20
алтернативна "история" от неуките рашистки пропагандони.
юлиян

2023.04.14 | 13:37

18
Относно подялбата на Полша,''хиената на Европа'',според Чърчил.Най-напред Полша влиза в съюз с Хитлер при подялбата на Чехословакия.А сега цялата истина;На 29 септември 1938 година на Мюнхенската конференция е подписано съглашение между Германия,Италия,Великобритания и Франция.Резултатът е разделянето на Чехословакия между Германия,Полша и Унгария,а след това ликвидирането и като самостоятелна държава.Чехословакия и СССР имат договор за взаимопомощ в случай на нападение на Германия срещу Чехословакия.Понеже двете държави нямат обща граница се е предполагало частите на Червената армия да минат през Полша или Румъния.Съветското командване привежда в състояние на бойна готовност танков корпус,30 стрелкови и 10 кавалерийски дивизии,седем танкови,една мотострелкова и 12 авиационни бригади,войски на ПВО.Тези части,обединени с въоръжените сили на Чехословакия и Франция,с която СССР има договор за защитата на Чехословакия,значително превъзхождат силите на нацистка Германия.Москва обаче не получава подкрепа нито от Франция,нямаща никакво намерение да спасява Чехословакия,нито от Великобритания,която напротив,активира своите контакти с нацистите.Полша,отнасяща се крайно враждебно към СССР и сама претендираща за част от територията на ЧСР отказва да даде съгласие за преминаването на съветските части за оказване помощ на Чехословакия,а вместо това съсредоточава по границата със СССР голяма част от своите елитни войски за да им попречи да стигнат навреме до Чехословакия и да и помогнат срещу армията на Хитлер, с което да попречат на разделянето на Чехословакия,от което и самата Полша се надява да се облажи.Ако влязат в бой с полските сили съветските части няма да могат да стигнат навреме, за да помогнат на Чехословакия да отблъсне германската агресия.В резултат на това,а също и поради натиска от страна на Чембърлейн,че ако не приеме германските искания,немските войски ще преминат тяхната граница,а Полша също от своя страна ще навлезе в гръб откъм незащитената полска част на чехословашката граница и това може да доведе до нова световна война,вината за която ще бъде стоварена на Чехословакия,правителството на Бенеш взема решение да се откаже от възможността за съпротива и се съгласява с германските и полските искания.В резултат на това Германия,Полша и Унгария фактически си поделят Чехословакия.На 1.10.1938г. СССР получава потвърждение от чехословашкото правителство,че ''правителството капитулира пред полския ултиматум''.Това е фактическото,истинското начало на Втората световна война.Съветско-германският договор за ненападение е сключен много по-късно от подписаните преди това аналогични договори между Германия и Англия,Франция,Полша,Дания,Естония,Латвия...

2023.04.14 | 18:46

19
алтернативна "история" от неуките рашистки пропагандони.

2023.04.14 | 08:27

15
ТОЗИ ПИЯН КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК НЯМА ДУМАТА!

Добави коментар

Водещи новини