Акад. Денков с подробности какво се разбраха преговорните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

  • 12 април 2023 17:46

  • 2709
  • 10
Акад. Денков с подробности какво се разбраха преговорните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

„Това, което направихме днес, бе да покажем каква би могла да бъде посоката. Обсъждахме предложението ни за ротация, за да има по-голям контрол. Този парламент има останали задачи от миналия парламент, които трябва да се задвижат бързо. Няма отговор да или не за ротацията. Това заяви бившият просветен министър и настоящ депутат от коалиция Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„В хода на дискусията се разбра, че можем да формулираме приоритетните задачи и да започнем бързо да работим по тях“, разясни той.

Днес обсъждахме и правосъдната реформа, разкри акад. Денков.

ГЕРБ и ПП-ДБ не се разбраха за председател на парламента

„Разбрахме се, че можем още утре да сформираме работни групи, които да започнат действия по тези задачи. В тях ще влизат представители от ПП и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в“, обясни той.

На въпрос лесно ли се преговаря с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, акад. Денков заяви: „Когато говорим за приоритети – нещата изглеждаха добре. Никой не иска да повтори, това което се случи миналия път“.

„Не сме обсъждали правителство днес. Всички дейности, които обсъждахме бяха законодателни и бюджет. Имаме много ясното разбиране, че трябва да стартира приемането на законите“, каза бившият министър на образованието.

По повод идеята на Бойко Борисов служебният кабинет да стане редовен, акад. Денков каза: „Идеята е доста екзотична и не е конституционна. Кой ще носи политическа отговорност за решенията на това правителство? Именно в това е трудността – всеки, който е гласувал за правителство, носи отговорност“.

„Ние продължаваме да нямаме доверие на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и сме създадени, за да променим този модел на управление. Трябва да намерим начин да сменим модела. Това може да стане по два начина – законодателен или промяна на изпълнителната власт, но за това още не сме говорили“, каза още той.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2709 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Иванова

2023.04.17 | 14:35

10
Според мен Борисов не осъзнава какво си пожелава с опитите да направи коалиция с ПП и ДБ. Нали именно заради тях страната е в тази криза. Само че те само си прехвърлят топката един на друг и никой не иска да носи отговорност за каквото и да е. Христо Иванов се държи така, все едно изобщо не е участвал в никакви правителства преди това.
Елена

2023.04.13 | 20:06

9
ДБ са си казали цената още на първа среща
Гено

2023.04.13 | 11:37

8
Нищо не са се разбрали, ПП-ДБ се инатят и мрънкат, напълно очаквано.
Катъро

2023.04.13 | 11:36

7
От трън, та на глос с Христо Иванов

2023.04.12 | 20:11

3
Един и същ човек в нета и по- форумите,настройва хората едни срещу други и кой има изгода от това Родината ни да е разделена...Русия !!!!

2023.04.12 | 21:55

6
А ако са двама , какво?
До долния

2023.04.12 | 21:26

5
Я го духай бе говедо ненормално
а краварите

2023.04.12 | 20:44

4
ква изгода имат бе копиленце тролско мръсно ... да им се изпълняват нарежданията като сега ли, ако може и да умираме като усраинците за геополитическите им интереси ... бок.лук неграмотен
Акад. Денков без стойност изразява мнение

2023.04.12 | 18:24

1
ТЪПАНАРИНО, ти не познаваш Българската конституция! Ротацията е противоконституционна. ГРУБО НАРУШЕНИЕ!
узунов

2023.04.12 | 18:39

2
тапанари не могат да преглътнат провала си хайде за канада

Добави коментар

Водещи новини