Шишков отговори на обвиненията на ГЕРБ за плащанията за пътища

  • 01 февруари 2023 18:03

  • 667
  • 4
Шишков отговори на обвиненията на ГЕРБ за плащанията за пътища
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Договорите и сумите са плащани само за извършена дейност. Не се плащат чак сега. Тези авансови плащания са платени тогава и те са в рамките на 1 млрд. лв. Ние сме платили само сума за извършена строителна дейност след приспадане на аванс от нея, и то не аз като министър, а АПИ. Това заяви служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по в ефира на бТВ по повод казуса „Хемус”.

Тези договори никой не ги е отменил. Те са в момента в прокуратурата и тече разследване по историята, разясни още той. Той добави още, че платените пари в голямата си част са платени от старите ръководства на „Автомагистрали”.

По повод изказвания от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за това, че нямат доверие на министъра и искат проверка на пътищата, сторени през последните 2 години, той отговори: „Гласуваните днес пари са част от задълженията, които ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в остави. Това говорене е изключително изкривяване на реалната картинка.”

„ДНСК така или иначе не прави проверки на качеството на строителството – т.нар. ядки, които проверяваме. Ние направихме проверка на АМ Тракия. Предишните министри от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са могли да проверят всички пътища. В огромната си част тези пътища са възлагани и строени от предишните ръководства на министерството. Никой не бяга от такава проверка. Всички проверки ще си ги направим, могат да са сигурни”, допълни още той.

Шишков добави, че доверието към ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е изключително малко, за да се има доверие на тяхната експертиза да направят проверки.

Одобрени са 183 млн. евро от ЕС за новата магистрала "Европа" в посока Сърбия

По повод гласуваните днес средства от МС, той заяви: „Една част от парите са за строителство на основни инфраструктурни проекти. в рамките на този кабинет въведохме 16,5 км. от АМ „Хемус” – там дължим пари и там ще отиде част от сумата. За АМ „Струма” – ще пуснем участъка край тунелите, направили сме технически проект и до седмица започва укрепване на свлачището, за което ще отидат други пари. Магистрала „Европа”, обходът на Бургас – всичко това е в рамките на около 160 млн. Имаме и стари плащания на строителните фирми, за които не бяха осигурени финансови средства в държавния бюджет, иначе ще бъдем съдени.”

По думите му работата по „Хемус” ще продължи с одобряване на подробен устройствен план на 9-ти лот.

„Когато имам незаконно строителство, когато то няма нужния механизъм да бъде наблюдавано, когато няма разрешение за строеж – разбира се, това не може да се промени за шест месеца, но можем начина на мислене. За това имам съпротивление – например част от депутатите на ГЕРБ”, каза още Шишков.

„Утре ще разберем дали ще съм част от новия служебен кабинет”, допълни още той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
667 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гост

2023.02.01 | 23:05

4
Тези пари ,откраднати от Гербавите няма как сега да бъдат платени отново за нови пътни магистрали ,те просто са отписани.
Името му

2023.02.01 | 21:49

3
говори за самия него-шопар на държавна кочина
баба гицка

2023.02.01 | 18:35

2
въобще не е отговорил, само оплюва ГЕРБ - и се срахува от независима лаборатория

2023.02.01 | 18:13

1
Свиня мазна

Добави коментар

Водещи новини