Министър Шишков разясни участъци от кои магистрали ще бъдат пуснати за движение

  • 01 февруари 2023 11:58

  • 1497
  • 2
© Novini.bg

За зимното почистване за януари и февруари са осигурени близо 158 млн. лева. Осигурени са също така 150 млн. за големите и важни инфраструктурни проекти в България, които в момента се строят изключително интензивно. Това заяви на брифинг в Министерски съвет служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

Той допълни, че са осигурени средства и за вече завършеното строителство на АМ "Хемус" между Белокопитово и Буховци.

„Осигурени са пари за един от лотовете на участъка между Видин и Ботевград. Най-вероятно там се очаква в рамките на три месеца да бъде въведен в експлоатация и да бъде пуснат участък от около 7 км“, каза още регионалният министър.

По думите му осигурени финанси има и за укрепването на свлачището при АМ "Струма", което свлачище бе установено още през 2020 г.

Министър Шишков: Ремонтите на пътищата са възлагани основно от ГЕРБ

„За около три месеца може би ще бъде пуснато движението в една посока по АМ "Струма" – от Гърция към София“, посочи министър Шишков.

„Разбира се, осигурени са средства и за АМ "Европа", по която съвсем скоро ще бъде пуснат участъкът, който е до Калотина. За всички тези обекти държавата осигурява средства още в началото на годината, за да не се губи темпо със строителството и те да бъдат завършени в тези участъци, за да може българските граждани да ги ползват“, обясни той.

Осигурени са и 438 млн. лева – това са пари по старите задължения, които за съжаление Министерството на регионалното развитие и АПИ имаха от едни стари възлагания от периода 2020-21 г. Това за възлагания, за които не бяха осигурени финанси и тези възлагания създадоха напрежение между държавата и пътния сектор. В момента държавата дава възможност да бъдат изплатени тези пари, но това са от текущите ремонти. Частта от основните ремонти, които държавата дължи на фирмите, за съжаление, останаха в Народното събрание, тъй като то не пожела да намери начин, с който да регламентира извършването на незаконно строителство и което на практика нанесе сериозни щети на строителния бранш, заяви още ресорния министър.

Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по не пожела да отговори на журналистически въпрос дали ще остане министър и в следващия служебен кабинет на Гълъб Донев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2023.02.01 | 14:22

2
Бате Шишко,тия торбички под очите от много работа ли са или от пийенйе?А?

2023.02.01 | 12:41

1
Престъпници, мястото ви е в затвора

Добави коментар

Водещи новини