Андрей Ковачев: Много закъсняхме с използването на средствата по ПВУ

  • 18 януари 2023 12:14

  • 325
  • 1
Андрей Ковачев: Много закъсняхме с използването на средствата по ПВУ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

По Плана за възстановяване и устойчивост сме много закъснели за използването на средствата. Те са нужни за българската икономика. Другите държави вече ползват тези средства по Плана. Относно промените в енергетиката няма лесно решение – ще заменяме въглищата със слънце или с вятър. Решението е комплексно. За това е категоричен евродепутатът ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., който се включи в предаването „Твоят ден” по Nova News на живо от сградата на Европарламента в Страсбург.

Относно вчерашните дебати в ЕП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега. обясни, че има консенсус за създаване на трибунал.

„Руската федерация е извършила престъпление и по международното право, трябва да има международен трибунал. Европа е единна в тази стъпка. Има единство в съвета за създаването на такъв трибунал, това трябва да мине през гласуване”, каза Ковачев.

Относно създаването на трибунал, той уточни, че вчера бяха дебатите в пленарна зала. Дебатът за Днипро бе придружен с дебата за международен трибунал, поясни той.

Сандов: Ако нямаме декарбонизация, губим над 10 милиарда лв.

„Тази десетилетна драма, която всеки път ни се казваше – трябва да сме внимателни с Русия, защото имаме нужда от суров петрол или други ресурси, мисля че ЕС се справя много добре, включително и България може да се справи без доставки от Руската федерация. България се справя и се справи”, каза Ковачев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 15:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини