Петкова: ГЕРБ ще подходи с необходимото уважение и отговорност към третия проучвателен мандат

  • 16 януари 2023 14:53

  • 737
  • 1
Петкова: ГЕРБ ще подходи с необходимото уважение и отговорност към третия проучвателен мандат
©

Политическа партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще подходи с необходимото уважение и отговорност. Така коментира днес в Търговище народният представител от 28-ми МИР – Търговище Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по по повод връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „БСП за България“.  

В срещата с медиите заедно с депутата участва и областният координатор на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Дарин Димитров.

Атанасова: Ще обмислим възможността за участие в лидерска среща, ако БСП ни поканят

По думите на Петкова, като първа политическа сила на отминалите избори, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е направила всичко възможно да оправдае доверието на хората. Според нея основната причина за „разнобоя в обществото са „Продължаваме Промяната“, които осъзнато противопоставят партиите в Народното събрание да не си говорят и манипулират целия процес. Ако у нас няма правителство, вината е на „Продължаваме Промяната“, заяви тя. 

Петкова коментира и свършеното в парламента през последните седмици и взетите за страната важни решения по отношение на компанията Gemcorp . „Резултатите, изнесени от Времената комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председателя Кирил Петков, са притеснителни“, каза Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. По думите ѝ това е документ, който може да доведе до сериозен риск за енергийната и националната ни сигурност. Документът е изготвен извън министерството и в нарушение на Конституцията на България – не е ратифициран от Народното събрание и нито едно друго министерство не е запознато с него, допълни народният представител. 

Петкова припомни решението докладът да бъде изпратен на МВР, на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и на Министерския съвет (МС) за запознаване и предприемане на действия в рамките на компетенциите им, „защото управляващите от „Продължаваме промяната“ не са защитили националния интерес, пренебрегнали са националното законодателство и европейските изисквания“.

На срещата с медиите бяха засегнати още важни решение, свързани с Националния план за възстановяване и развитие. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
737 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 18:26

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини