Кметът на Пловдив след поредната провалена сесия: Ще обжалвам увеличението на акциите в Панаира

  • 09 януари 2023 12:27

  • 733
  • 2
Кметът на Пловдив след поредната провалена сесия: Ще обжалвам увеличението на акциите в Панаира
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Ще се съобразя с решението на общинския съвет и ще обжалвам увеличението на капитала на "Пълдин Туринвест" в панаира. Това увери кметът Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на на извънреден брифинг, в който участва и градският лидер на ГЕРБ Иван Тотев. Градоначалникът припомни, че е бил против приемането на акциите на Варна в международния изложбен център, съобщава "24 часа".

Тотев пък отсече, че съветниците на ГЕРБ няма да участват в политически цирк, какъвто разигравали депутатите Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Кристиан Вигенин, Иван Петков, Никола Минчев, Росен Костурков и Йордан Иванов. 

"Седем депутат бяха дошли на извънредната сесия днес и искат да вземат думата, за да си правят предизборна реклама. В такъв цирк не участваме. Ние сме изразили несъгласието си с увеличаването на капитала на панаира", отсече Иван Тотев. 

Той посъветва депутата от БСП Кристиан Вигенин да попита своя лидер какво е ставало през 2006 г. с панаира, когато Георги Гергов влезе в него. И припомни, че по това време ГЕРБ изобщо не е съществувал като партия. (Тогава Корнелия Нинова в качеството си на зам.-министър на икономиката беше в борда на "Международен панаир-Пловдив" - б.р.)

Провали се и втората извънредна сесия за пловдивския Панаир

"В първия мандат на Борисов заведохме дело за разваляне на сделката, но съдът се произнесе в полза на мажоритарния собственик. ГЕРБ се е опитал да защити обществения интерес. Сега кметът на Пловдив ще обжалва вписването на акциите на Варна в панаира. Нашият представител в общото събрание на "Пълдин Туринвест" Ясен Михайлов ще гласува против вдигането на капитала и ще информира, че община Пловдив ще оспори решението в съда", допълни Тотев.

Днес за втори път се провали извънредната сесия на общинския съвет в Пловдив, инициирана от "Демократична България", поради липса на кворум. Съветниците от ГЕРБ и "Автентична лява БСП" не присъстваха.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2023.01.09 | 17:37

2
Е поне Зико знае, че е кмет за пръв и последен път. Дано да прояви разум и да спе заграбването на на панаира от мафията.
ГЕРОИ, НА ШИП КА

2023.01.09 | 14:21

1
ДНЕС И УТРЕ 2 ДЕНА :)

Добави коментар

Водещи новини