Втора извънредна сесия за съдбата на Панаира в Пловдив

  • 09 януари 2023 08:58

  • 299
  • 0
Втора извънредна сесия за съдбата на Панаира в Пловдив
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Втора извънредна сесия за съдбата на пловдивския Панаир е насрочена за 9 часа днес.

Единствената точка в дневния ред на заседанието е промяна на решението местния парламент от 19 декември, прието с гласовете на ГЕРБ и на автентичното местно БСП, с което на практика бизнесменът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“, стопанисващо Панаира.

Така, ставайки мажоритарен собственик, Гергов може да взима еднолични решения за Международното пловдивско изложение с 350 декара земи и имоти към него.

Датата на днешната сесия не е посочена случайно от съветниците, поискали провеждането ѝ. За 13 часа е насрочено  извънредно общо събрание на акционерите на „Пълдин Туринвест“.

От групата на „Демократична България“ настояват Общинският съвет да откаже увеличението на капитала и промяната в устава на дружеството, с което се намалява делът на общината в него. На заседанието на местния парламент ще присъства и съпредседателят на партията Христо Иванов.

Протест за Пловдивския панаир

Вчера стотици пловдивчани излязоха на протестно шествие заради съдбата на Панаира. Те призоваха всички днес да се съберат на извънредната сесия на Общинския съвет. Хората се опасяват, че ако Гергов придобие контролния пакет акции, Панаира ще бъде превърнат в строителна площадка.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
299 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини