Кметът на Пловдив ще обжалва пред съда решението за Панаира 

  • 17 януари 2023 13:52

  • 469
  • 1
Кметът на Пловдив ще обжалва пред съда решението за Панаира 
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Кметът на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на ще обжалва пред съда решението за апорта на варненските акции от Международния панаир в дружеството "Пълдин Туринвест".

Както казах вече няколко пъти, ще изпълня решението на Общинския съвет от 19 декември миналата година, което ме задължава да поискам отмяна от съда на взетите решения на Общото събрание на "Пълдин Туринвест" АД от 9 януари 2023 година. Това коментира Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на по повод казуса и настояването на общински съветници от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" за среща с него. 

По думите му законоустановеният срок за подаване на исковата молба към съда е 14-дневен от датата на провеждане на събранието. Ще изпълня волята на народа така, както ми е вменена от общинските съветници на града, допълни Димитров, цитиран от БТА.

От "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" настояват за незабавно искане за спиране на вписването в Търговския регистър на увеличаването на капитала на "Пълдин Туринвест" чрез апорта на варненските акции. Искането бе внесено официално в деловодството на общинската администрация. 

ДБ-Пловдив: Кметът Димитров незабавно да поиска спиране вписването на увеличението на капитала на "Пълдин Туринвест"

Поводът е заявеното за вписване от бизнесмена Георги Гергов пред Търговски регистър увеличение на капитала на дружеството.

Пропуск своевременно да поискате спиране на вписването не би могъл да се тълкува по друг начин освен умишлено, предвид факта, че само преди месец и половина при същите обстоятелства съвсем основателно поискахте от съда спиране вписване на увеличението на капитала в дружеството и съдът удовлетвори искането, се посочва в писмото. Срокът, в който кметът на Пловдив трябва да действа, е не повече от ден, предупреждават още от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" - Пловдив.

Константин Тодоров
469 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.17 | 16:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини