Депутат от ГЕРБ: Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир, да плати 17 милиона лева

  • 14 януари 2023 13:51

  • 1443
  • 2
Депутат от ГЕРБ: Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир, да плати 17 милиона лева
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир, да изплати на общината 17 милиона лева, без значение дали това ще е държавата, община Пловдив или някой друг, каза днес депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бранимир Балачев на съвместна пресконференция по темата с председателя на Общинския съвет (ОбС) в крайморския град Тодор Балабанов, пише БТА.

Те припомниха, че с решение на местния парламент от 2021 година акциите за 17 милиона лева бяха внесени като апорт в „Пълдин туринвест“. През последните години Панаирът трупа загуби, но това дружество е на печалба, посочи Балабанов. По думите му Варна все още не е получавала никакви дивиденти от своите акции. Според Балабанов обаче в момента няма и правна възможност за оттегляне на направения апорт.

Двамата политици от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в дадоха извънредна пресконференция в отговор на изявления на варненски общински съветници от „Демократична България“ (ДБ), които вчера обявиха, че са внесли предложение ОбС да отмени апорта на акциите на общината от Пловдивския панаир в „Пълдин туринвест“. Позицията на Балабанов и Балачев беше, че това е евтин рекламен предизборен ход. Депутатът посочи, че през последните две години никой от ДБ изобщо не е повдигал тази тема, а сега се прави опит да се измести фокусът на деня встрани от скандала с криптовалутата.

Балабанов и Балачев бяха категорични, че Варна трябва да запази своите апортирани акции, а получените за тях пари биха били целево инвестирани в облагородяването на Дупката в центъра на града. Балабанов припомни още, че дружеството, което стопанисваше този терен, е в ликвидация. Когато тази процедура приключи, Дупката ще стане публична общинска собственост.

Цветелина Кирилова
1443 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тенев

2023.01.14 | 19:28

2
Ще плати- що да не? Имотите струват три пъти повече...
PaulaFox

2023.01.14 | 17:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини