Проблеми на студентския спорт обсъдиха депутати в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

  • 13 декември 2022 15:18

  • 495
  • 2
Проблеми на студентския спорт обсъдиха депутати в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта
©
Слушай новината Слушай новината

Проблеми на студентския спорт обсъдиха заместник-председателят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Даниела Дашева (ПГ „Български възход“) и представители на студентски съвети в зала „Запад“ на Народното събрание. На срещата присъства и колегата ѝ Гален Монев, член на Комисията по образованието и науката. 

Тъй като и двамата сме университетски преподаватели, проблемите на спорта в университетите ни вълнуват и имаме намерения да входираме законови промени в два от законите, които го касаят - Закона за физическото възпитание и спорта и Закона за висшето образование, заяви Дашева. Според нея без съдействието на студентските съвети техните усилия няма да могат да се реализират напълно. 

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за висшето образование

Финансирането на университетския спорт е изключително важен проблем и не винаги само усилията на вашите ректори са достатъчни, за да могат да осигурят участието на отборите на университетите и висшите училища в спортносъстезателна дейност, каза Дашева. Според нея трябва заедно да намерят и друг механизъм, който допълнително да може да осигурява средства за финансиране на студентския, университетския спорт.

Университетският спорт е най-подценяването звено в университетите, посочи Гален Монев. Като основна причина за това той посочи финансирането, което, по думите му, е минимално. Депутатът отбеляза, че самите студенти не са ангажирани пряко със спорта. Бюджетите на студентските съвети не са достатъчно големи, за да могат организират нещо мащабно и значимо, което да има отразяване, добави Монев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
495 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЖИВОТ НИ МРЪСНИ!

2022.12.14 | 00:11

2
С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ ГАДНИТЕ ЖИВОТ НИ В ДАР? КАКВО РАЗУЗНАВАТ ТИЯ ГОВОРЕЩИ С В И НИ! ЗА КАКВО ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ? КАЗАХ ДА РАЗГОНИТЕ ТАЯ ПОМИЯРСКА ГЛУТНИЦА!
PaulaFox

2022.12.13 | 16:43

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини