Николай Милков се срещна с посланика на Нидерландия у нас заради Шенген

  • 05 декември 2022 13:22

  • 804
  • 1
Николай Милков се срещна с посланика на Нидерландия у нас заради Шенген
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, е провел среща с посланика на Нидерландия у нас Симон ван дер Бург, съобщават от Въшно министерство.

Тема на разговора бе позицията на Нидерландия по присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Министър Милков е посочил, че България изпълнява всички критерии за членство в Шенген, което е потвърдено нееднократно от Европейската комисия и докладите на допълнителните експертни мисии, проведени на наша територия.

Поради това резервите на Нидерландия остават неубедителни, още повече че Хага отказа да изпрати свои представители в експертните мисии. Нидерландската позиция не се приема от партньорите от ЕС, не се базира на релевантни аргументи и е антиевропейска, е посочил министърът.

Донев: Не сме се отказали от Шенген, аргументите на Нидерландия са неубедителни

На фона на актуалната среда за сигурност задържането на България извън Шенген не допринася за общите усилия за справяне с предизвикателствата, коментира Милков.

Той е отправи предложение за намиране на компромисно решение, което да се базира на фактите и да е в интерес на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
804 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:25

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини