Илияна Йотова: Решението на Нидерландия да блокира България към Шенген противоречи на европейските ценности

  • 03 декември 2022 13:29

  • 2306
  • 17
Илияна Йотова: Решението на Нидерландия да блокира България към Шенген противоречи на европейските ценности
© Булфото

Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици, на популистките партии в Европа и на тези, които не искат да има силна Европа, заяви пред журналисти в Чирпан вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , относно решението на Нидерландия да блокира приемането на България в Шенгенското пространство.

"С решението си те толерират двойните стандарти в Европа – нещо, което не стои в основата на създаването на Европейския съюз“, коментира тя и изрази мнение, че това решение противоречи на европейските ценности като солидарност, съпричастност, взаимна помощ, взаимно уважение.

Нидерландия блокира България за Шенген, но подкрепя Румъния и Хърватия

"Аз имам още едно послание и това е към всички политици – нека това решение на Нидерландия да не се превръща в аргумент за нови вътрешнополитически сблъсъци и за сблъсъци между партиите, защото тук интересът на България е над всичко“, каза още Йотова. Тя посочи, че все още има няколко форума на европейско ниво, на които страната ни ще бъде представена. „Нека да оставим българската дипломация, която работи изключително през последните месеци, да довърши своята работа, да оставим възможността на президента Радев да защити българската позиция и да се надяваме на успех“, коментира тя. 

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изрази мнение, че най-добрата и категорична реакция на решението на Нидерландия е тази на държавния глава, който определи решението като „цинично“. 

Румен Радев за Шенген: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Йотова коментира и промените в Изборния кодекс и решението на парламента относно запазване на записа на район „Чужбина“ и приемането на отлагателния текст за прилагането му от 1 януари 2025 година. На въпрос дали Президентската институция ще наложи вето на този текст, Йотова коментира, че още не е получен окончателният текст на промените в Изборния кодекс. „Когато видим тези текстове, както винаги се постъпва, под лупа ще гледаме всеки един текст. Ако се намерят текстове, които противоречат на Конституцията, няма да има повод за колебание“, заяви тя. 

Австрия остава твърдо срещу приемане на България и Румъния в Шенген

Последвайте канала на

Весела Найденова
2306 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.04 | 12:46

17
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Гого

2022.12.03 | 22:00

16
Вашата мамица мръсна
Гошко

2022.12.03 | 21:57

15
Не.е. вярно. Ти и оня Калтак. Противоречите. Щото сте пешки на путиняка. Пешки безмълвни.

2022.12.03 | 17:49

14
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2022.12.03 | 17:24

13
Ку…о мръсна със Радев излъгахте народа,трябва веднага даве изметем.Оставка вие сте като хитлер,германците го избраха той ги изби.До протеста,всички пред президенството за даго знаят целият свят какво представлява.Чее мръсен лъжец и предател.

2022.12.03 | 16:51

12
Не че много ни е притрябвал Шенген. Но отношението към България е унизително. И то от тая генетично деградирала нация, де плаща на мъжете да си вземат булки от чужбина с цел да си подобрят генетичния код на населениего.... Разкапани кръвосмесители с уродлива популация.

2022.12.03 | 16:45

11
но ти не си ли на путин и гундяев кадър? какви европейски ценности те гонят
Ха-ха-ха!

2022.12.03 | 16:40

10
Ей, Йотова кремълска слугиньо! Я вземи десетина кутии салфетки и тичай да избършеш с тях мутрата на началника ти - кремълската подлога, коварен, долен и безскрупулен измамник, лъжец и национален предател, който направи за резил пред цял свят великата ни някога държава! Избърши му мутрата, дето вече прилича на боксова круша от мощния юмрук, който му нанесе ЕС! Да, селяндуринът от Славяново е причина държавата ни да бъде отсвирена от целия цивилизован и демократичен свят! Както, разбира се, мръсната и в червата селяндурка от Крушовица, но най-вече - любимецът на фатмака от Славяново - СИКаджийската мутра, чиито престъпници, мутри и мафиоти върна на власт! А неговият "юмрук" да ис го държи в насраинте гащи!
Ами

2022.12.03 | 16:39

9
ЕСЕС ОВЦЕТЕ НИ ПОКАЗАХА КАКВИ СМЕ ПРЕДИ ГОДИНИ НА СТЕНАТА ВЪВ БРЮКСЕЛ.
кириленко

2022.12.03 | 15:57

7
комунист и европейски ценности ''смях в залата'' КОМУНИСТ -ФАШИСТ- ПУТИНИСТ =РАДЕВОТО ПРАВИТЕЛСТВО...БЪЛГАРИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ ИЗХВЪРЛЕТЕ ТИЯ РУСКИ МАШИ
чичо Кърлец

2022.12.03 | 16:37

8
АНА ТАКЪВ ОТПАДЪК КАТО ТЕБ ДА ТИ Е. П. М..

Добави коментар

Водещи новини