Теменужка Петкова (ГЕРБ): Промените в ИК причиниха странна истерия в ПП

  • 03 декември 2022 18:07

  • 1432
  • 14
Теменужка Петкова (ГЕРБ): Промените в ИК причиниха странна истерия в ПП
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ще направим всичко възможно България да има редовно правителство. Няма нищо по-логично от това да търсим партньорство с "Демократична България" (ДБ), ние имаме много допирни точки, евроатлантически ценности и сме част от ЕНП. Не мога да разбера какво ги кара да правят заклинания, че няма да управляват с нас.

Това заяви в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по. Тя бе лаконична, че в понеделник ще стане ясно кой ще бъде кандидат за премиер и не пожела да разкрие нищо по въпроса. "За седемте месеца управление на "Продължаваме промяната" (ПП) няма политически субект, който да не си направи извод що за ценности изповядват. С ДБ имат различия по много важни теми", отбеляза тя.

ГЕРБ ще предложи Десислава Атанасова за премиер?

По думите ѝ промените в Изборния кодекс са причинили странна истерия в ПП. "Изглежда изключително притеснително и подозрително, че ПП изпаднаха в истерия, когато дадохме избор на гражданите как да гласуват. В Германия гласуването е само на хартия. Манипулация е да ни наричат коалиция на кражбата, аз бих могла да кажа същото за техния стремеж към само машинно гласуване. Няма проблем, че машината няма да вади протокол от гласуването. Който има резерви, да провери резултатите от паметта на флашката", призова Петкова.

Според нея Законът за публичните финанси дава правомощия на МС да организира Закона за бюджета. "Служебното правителството се въздържа да внесе бюджет, защото няма да може да го изпълни. Водим публични и прозрачни разговори, пред всички. Българските граждани казаха, че нито една партия не може да управлява сама, затова политиците трябва да търсим решение, за да намерим най-добрата формула за управление. Повече от всякога България има нужда от стабилно управление. Предстоят много предизвикателства и трудни моменти", посочи тя.

Относно членството в Шенген Петкова обясни, че това е обща цел, за която всички политици трябва да се борят заедно. По темата с изнасянето на руски петрол тя подчерта, че трябва да се следва европейската политика. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1432 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Емѝ...

2022.12.03 | 18:25

1
каквото беше деса дуловската за потулването на грабежа "КТБ", това беше нушето пyткова за потулването на грабежа "АЕЦ Белене", да ми изтъпанчат тая крадлива пасмина да ми говори за правителство - а нема нужда.
ГЕРБЕРСКИ-УРОДИ

2022.12.03 | 18:29

2
Помня тази като направиха комисията .... Направо се насра ....май.. ти крадлив Боклук
Абе, мазния Огнянов!

2022.12.03 | 18:50

3
Ти защо отново забрави да попиташ Минзухарка, пардон - теменужка, защо така упорито продължава да крие "Пътната карта" на грабежа и престъплението на века - "Турски поток", построен от СИКаджийския главатар на Минзухарка с наши три милиарда и харизан на кремълския злодей? Защо бе, мазния и страхлив Огнянов?!
!!!

2022.12.03 | 18:51

4
Тази банкянска слугиня защо още не е в Сливенския затвор, а си разхожда грозната мутра по телевизиите?!
Герберска трътка!

2022.12.03 | 19:05

5
Нагла, проста, крадлива,агресивна дрисла!
гост

2022.12.03 | 19:39

6
Марш долна крадла , подлога на Бокo !
Ега ти

2022.12.03 | 20:19

7
противната и грозна мутра на тази герберастка слугиня, дето духа мекия на СИКаджийската мутра, той пък от проста и неграмотна счетоводителка, взе че я направи министърка!
мишлето

2022.12.03 | 20:56

8
Колко си глупава!!!! С хартиената бюлетина - П.П ще получи много по малко гласове . А техните брадчета от - ДА БЪЛГАРИЯ няма да влезнат в народното събрание . Тези нещастни ученици на Иван Костов които съсипаха цяла България ще бъдат отсвирени и няма да се чуят повече.
????

2022.12.03 | 21:24

9
Теменужкеееееее, намери ли "ИЗГУБЕНАТА" ПЪТНА КАРТА?!

2022.12.03 | 21:26

10
АУУУ ТАКА ЛИ МА КОЛХОЗНА КРАВО МРЪСНА, АМА ТЕ НЯМА ДА ХОДЯТ В ЗАТВОРА А ТИ ЩЕ ХОДИШ

Добави коментар

Водещи новини