Илиева (ДБ): С тези денонощни заседания ни чакат нови промени в Изборния кодекс

  • 02 декември 2022 18:23

  • 467
  • 2
Илиева (ДБ): С тези денонощни заседания ни чакат нови промени в Изборния кодекс
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

„Дългите дебати в парламента са дневния ред на тройната коалиция ГЕРБ-БСП-ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. При досегашния начин на гласуване чрез машини имаше възможност за извличане на информация чрез протокол. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в окастриха тези машини и ги превърнаха в едни принтери”.

Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS депутатът от ДБ Людмила Илиева, която бе включена директно от парламента, където продължава обсъждането на промените в Изборния кодекс.

Текстовете, които сега се гласуват, водят до такъв хаос, че собствените им вносители много скоро ще искат да ги променят, обясни тя ситуацията с продължаващите дебати и гласуване на промените в изборното законодателство.

Христо Иванов обяви най-вероятния вариант за правителство

„Българските граждани ще могат да гласуват и с бюлетини, които наследиха всички дефицити на вота от предишните години. Липсва безспорният начин за гласуване – разписка на хартия, която ще се брои с вота на хартиена бюлетина. Нямаме проследимост – флаш паметта няма да възпроизвежда протокол, а цялата информация на този скъп принтер се пази на флашка и отива в РИК”, поясни Илиева.

Тя е категорична, че така се премахва контролът на секционните избирателни комисии.

„Тези флашки ще стоят там – на тъмно и само при оспорване на резултата, ще се отварят. Това какво означава – че всички български граждани трябва да завеждат дела. Приемането по тъмни доби доведе до това отчитането да бъде на тъмно”, заяви Илиева.

Росица Валентинова
467 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.02 | 19:48

2
Тая па каква е?

2022.12.02 | 19:03

1
Искам всички политици да ги видя закопани на два метра под земята -всички без изключения !

Добави коментар

Водещи новини