Демерджиев: Тенденцията престъпленията у нас да намаляват е трайна

  • 02 декември 2022 10:09

  • 579
  • 7
Демерджиев: Тенденцията престъпленията у нас да намаляват е трайна
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Ръстът на битовата престъпност през настоящата година спрямо предходната е 0,7%, а разкриваемостта е нараснала със 7%. Ако се търси проблем в ръста битовата престъпност, не е в МВР. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. на блицконтрол днес в НС.

"Ще се търси решение как да се ограничи тя, но митът, че е нараснала главоломно не е вярна. Нарастването на телефонните измами обаче е истина. Те се осъществяват обаче основно от територията на други държавни – най-често Румъния и Гърция, затова подобряваме комуникацията със службите на тези държави", допълни той.

"Ако не бъдат получени поисканите от ЕК средства, то бюджетът на МВР трябва да бъде увеличен, за да бъде обезпечено поисканото увеличение на щата на гранична полиция с 1260 души", обяви Демерджиев. По думите му МВР е пренасочило средства, колкото е било възможно, и е получена някаква помощ от ЕК, но комисията е отказала да предостави средства за изграждането на друг тип възпиращо съоръжение по границата, защото вече е дала веднъж, тя обаче е готова да финансира друг тип дейности.

Вътрешният министър добави, че сегашното съоръжение по границата ни е изключително ненадежно. По думите му се обмислят технически решения, които да са работещи, но това изисква време и финансов ресурс: „Трябва да се работи по места там, където възникват причините за незаконната миграция.“

Във връзка с движението на мигранти във вътрешността на страната, Демерджиев посочи, че е изработена тактика как автомобилите, които превозват граждани, влезли нелегално у нас, да бъдат спирани безопасно. Полицаите са снабдени с нови ленти за безопасно спиране, при по-голяма скорост, както и са дадени указания за по-добра комуникация между дежурните части и полицейските подразделения.

НА ЖИВО: НС с редовно заседание, изслушват Пеканов, Алексиев и Демерджиев

На въпроси на Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, Демерджиев обяви: „Трайна е тенденцията престъпленията у нас да намаляват. По отношение на изборите – има 90 досъдебни производства, работи се по тях. Има значителен напредък по голяма част от тях. С нищо ситуацията по тези избори като действие или противодействие на купения или изкривения вот не се разминава от предходни избори. Установи се линия, която е добро ниво за противодействие на тази престъпност.“

 

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
579 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.02 | 12:31

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)
Аз

2022.12.02 | 10:47

1
Само не разбрах за къде се отнася това изявление. Може би за луната,където няма хора
Agent 007

2022.12.02 | 11:57

6
Скоро БГ ще обезлюдее като луната.
Бежанец

2022.12.02 | 11:24

5
Тва министърче май е на бело?за да говориш несвързани работи друго обяснение няма.
Доротея

2022.12.02 | 11:11

4
Абе тоя в коя страна живее
АААЙЙ ДЕ БЕ...

2022.12.02 | 10:56

3
...СТИГА КРИ ...., СКРИТАТА СТАТИСТИКА САМО УВЕЛИЧАВА ПРЕСТЪПНОСТТА...., ТИ СИ ЛУД БЕ ....
БОООЖЕЕ

2022.12.02 | 10:47

2
ТОЯ И ТОЙ КРИЕ . РАШО ДАМАДЖАНЪ ЛИ ГО ИНСТРУКТИРА ТАКА А?

Добави коментар

Водещи новини