БСП поиска вътрешният министър да бъде изслушан в парламента

  • 05 януари 2023 10:12

  • 425
  • 1
БСП поиска вътрешният министър да бъде изслушан в парламента
© Булфото (архив)

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" поиска изслушване на служебния вътрешен министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. относно функционирането на българската полиция. Искането направи народният представител Иван Ченчев.

,,Предлагам след точката за "Джемкорп" да извикаме Демерджиев, за да обясни как действа, функционира българската полиция - пази ли ни, не ни ли пази'', обясни Ченчев.

Той визира случаите, в които полицейски служители превозват мигранти, убийството на възрастен мъж от малолетни във видинско село. 

Как МВР подбира кадрите си?

Председателстващият заседанието Росен Желязков отговори, че искането на левицата следва бъде внесено като предложение за включване в дневния ред в програмата за работа на парламента.  

Георги Свиленски от левицата каза, че случаите са важни и затова желанието им е министърът да бъде задължен да дойде и да вземе отношение с решение на Народното събрание.

Последвайте канала на

Владимир Василев
425 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.05 | 11:10

1
И за чеп за зеле не ставаш бе, Демерджията! Що ли се мъчиш, ами не си вдигнеш задника от МВР-то и не заминеш за село Славяново да садиш тикви в тамошния бостан! със сигурност ще се справиш!

Добави коментар

Водещи новини