Демерджиев предлага по-големи наказания за трафика на мигранти

  • 23 ноември 2022 13:45

  • 946
  • 5
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Подписах и изпратих писма до всички парламентарни групи в НС. Те съдържат проект за закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, касаещи частта за трафика на нелегални мигранти. Предлагаме в този законопроект завишаване на наказанията, допълнителни мерки, конфискуване на имущество и глоби в големи размери. Целта му е МВР да бъде подпомогнато в борбата срещу тези прояви, да се защитят нашите служители ефективно. Това заяви служебният министър на външните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. на брифинг пред медиите.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1056

„Анализът ни сочи, че основната причина за това са ниските наказания за този вид престъпност и това, че не са криминализирани всички деяния, свързани с този вид трафик“, допълни той.

Той се обърна към прокуратурата и съдебната власт: „Начинът на подход към тези деяния не съответства на обществената им опасност. От приключили 2485 дела през 2021-2022 г. само по 158 по тях има наложени ефективни наказания. Приключили са 1442 от тях със споразумения. Условно лишаване от свобода и глоби по другите.“

Демерджиев: Мигрантският натиск спада

Според него лицата, които МВР спира и задържа, след ден-два отново са на пътищата и товарят нови мигранти, като е категоричен, че това не може да продължава.

„Прочетената присъда на човека, наел автобуса, който се заби в патрулка в Бургас. Не мога да приема, че условна присъда може да получи човек, пряко отговорен за смъртта на двама служители на МВР. НС има трима бивши вътрешни министри, разчитам на подкрепа“, каза още той.

Хвърлените оставки на главния секретар на МВР и заместникът му Демерджиев коментира с думите: „Оставката на главният секретар придвижих до президентството, тъй като президентът е компетентен да я разгледа. Към материалите сме приложили всички данни за този инцидент, завършил по този тежък за нас начин, така че те ще са на вниманието на президента и той ще се произнесе по тях съвсем скоро. Проведох среща с главния секретар, запознах се с всички материали, касаещи дейността му от встъпването му в длъжност, ще взема решение и ще обявява след това какво е то.“

Цветелина Кирилова
946 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ДО ДЕМЕРДЖИЕВ

2022.11.23 | 15:40

5
ДИНКО ОТ ЯМБОЛ ...И ДРУГИ ..... СМЕ ТУКА ......., ...ВЗЕМЕТЕ СЕРИОЗНИ МЕРКИ , В ТОВА ЧИСЛО СТРЕЛБА ПО ТИЯ ИИЗРУУДИ , ЩОТО ШЕ ВЗЕМЕМ НЕЩАТА В НАШИ РЪЦЕ ..И ТОГАЗ МИГРАНТИТЕ ШЕ СА В КАНАВКИТЕ С КОЛ В ГЪЪЗЪ .. ....НАЛИ МЕ РАЗБИРАШ ...? .... НЯМА КАК ДА МАЧКАТ ПОЛИЦАИ ..ИЛИ ГРАЖДАНИ ..., МАЙКИ ...ДЕЦА ... НАЛИ МА РАЗБИРАШ ..., ТРЯБВА ДА СЕ ЧУЕ , ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ СТРЕЛЯ ПО ТИЯ КОИТО ДРЪЗНАТ ДА Я ПРЕМИНАТ , КОСТВАЙКИ ЖИВОТА НА НЕВИННИ ГРАЖДАНИ ИЛИ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА .. ....ЧУ ЛИ ?....
въпрос

2022.11.23 | 14:09

1
вие глейте пак сашко да не избега като мигрант
Е нема

2022.11.23 | 15:16

4
Поне до другия път , когато свършат парите на тия който го държаха.
АБЕ ...

2022.11.23 | 15:14

3
ГЪРМЕТЕ ГИ ТИЯ БЕ ..., НАВЛИЗАТ Е НАСЕЛЕНИ МЕСТА , КАРАТ С 150 КМН. В ЧАС , БЛЪСКАТ И УБИВАТ ПОЛИЦАИ...ТРЕПАНЕ САМО ..ТОВА СА ТЕРОРИСТИ..
граничар

2022.11.23 | 14:15

2
какви лоши хора били каналджиите? променяли постоянно тактиката си! ужастЪ! абе министре, ти чуваш ли се какви глупости плещиш? на границата трябват ГРАНИЧАРИ, а за ръководител БАШ ГРАНИЧАР, а НЕ ЧУЧЕЛО! Със свещи ще търсите старите граничари !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини