Демерджиев: МВР разработва концепция за пътната безопасност

  • 24 ноември 2022 18:04

  • 391
  • 2
Демерджиев: МВР разработва концепция за пътната безопасност
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Вътрешният министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. каза пред журналисти в парламента, че МВР разработва цялостна концепция, която касае пътната безопасност. Става въпрос за мерки, техническо обезпечаване на органите на реда, промени в административно-наказателната дейност и изменения в законодателството. 

Тези резултати няма да дойдат в рамките на месеци, а ще се видят доста по-късно, добави той. Демерджиев отбеляза, че и към момента полицията работи по линия на катастрофите по пътищата.

Успяхме да намалим с 54 души жертвите на пътя спрямо сравним период за миналата година, но имаме много по-сериозна амбиция, каза още той.

Във връзка с мигрантския натиск Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. коментира, че действията на МВР по спирането на вторичната миграция се ценят от държавите в шенгенското пространство. „Те намират разлика в поведението на България, която пропускаше безпрепятствено мигранти през собствената си територия“, допълни той.

Министър Демерджиев каза също, че очаква решението на президента Румен Радев за подадената от главния секретар на МВР Петър Тодоров оставка заради инцидентите с полицаи при борбата с мигрантския натиск. Той посочи, че се е срещнал и разговарял с държавния глава, но не уточни какво и определи думите на Радев за исканата му от някои политически сили оставка, като оценка за работата, която върши. 

Гешев: Заради един предишен министър МВР е в будна кома

По повод изказване от днес на главния прокурор, че МВР е в будна кома, министър Демерджиев посочи, че МВР е будно, а не е в кома, то се чисти и във ведомството текат оздравителни процеси. Той добави, че продължава работата по установяване на полицаи, които участват в трафика на хора през граница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Цяла крайбрежна зона е тоалетна за домашни любимци

2022.11.30 | 12:13

2
И куче не нападнат на хора?

2022.11.24 | 19:27

1
Много лъже тоя ненормалник

Добави коментар

Водещи новини