Зафиров (БСП): Блокирането на работата на НС увеличава възможността за президентска република

  • 07 ноември 2022 08:22

  • 498
  • 5
© Кадър - Нова телевизия

Блокирането на работата на Народното събрание увеличава възможността за прокарване на идеята за президентска република. От доста време ни управлява служебно правителство. Видимо е, че този модел на работи добре. Това ще е аргумент да засилим усилията си да не се стигне до подобно управление. Това каза депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров в ефира на Нова телевизия.

Относно приемането на хартиената бюлетина той каза, че коалиция няма, има държавен интереси.

„Аргументите ни за това са ясни и са от много време. Този модел ограничава гражданите да гласуват, но това не е връщане на хартиената бюлетина, а въвеждане на двоен модел“, обясни Зафиров.

„Не виждам възможност и алтернатива да подкрепим ГЕРБ. Не е ясна нагласата на политическите партии за съставяне на управленска коалиция“, каза още той.

Според него възможностите за съставяне на правителство се търсят в друга посока, а не в това, че се гласува по един или друг начин с някой. Попитан дали са с ПП и ще ги подкрепят ли, той отговори, че ако бъдат поканени има голяма доза вероятност да подкрепят техния мандат.

Нинова: Странно е съгласието на ПП да се срещне с ГЕРБ

„Алтернативата, която ни предлагат тези, които ни свалиха, не е по-добра. Но все още не е изчерпан първия мандат. Има голяма възможност партиите, които гладуваха да се даде оръжие за Украйна, да се обединят и да подкрепят първия мандат“, смята Зафиров.

По думите му срещата между ГЕРБ и ПП е или подготовка за коалиция, или за нови избори.

„Срещата е много странна, защото и двете партии демонстрираха непоносимост един към друг, а сега сядат на масата на преговорите“, заяви той.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
498 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 11:39

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.07 | 11:39

4
Така ви се пада, евроатлантици такива.
ВоваПутин

2022.11.07 | 11:37

3
ЛОЛ, каква "президентска република", като за нея трябва велико народно събрание с 400 депутата.
Котарак

2022.11.07 | 09:30

2
Е па нема лошо! Вижте сте колко сте жалки.
SS-BG

2022.11.07 | 09:03

1
Президентска република трябва да има, когато президентът не е от БСП и ви ш и бa д е б е л и те задници и вие пищитe от ужас. Това с "нашият човек трябва да има неограничена власт, за да крадем и ние" не хваща дикиш.

Добави коментар

Водещи новини