Ангел Джамбазки (ВМРО): Не позволихме провокацията на македонските граждани в Благоевград

  • 30 октомври 2022 18:12

  • 1753
  • 6
Ангел Джамбазки (ВМРО): Не позволихме провокацията на македонските граждани в Благоевград
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Не позволихме провокацията на македонските граждани в Благоевград. Феновете на „Пирин” се държаха най-любезно - те задаваха въпроси, не получиха отговори от македонските гости. Това заяви зам.-председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –  в предаването „На фокус” по Нова телевизия.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1242

„Целта, ако избухне напрежение, беше, да изравнят резултата”, заяви той визирайки вандалщините при откриването на нашия клуб в Битоля.

„Много парадоксално щяхме да докажем, че сме един народ, ако ги бяхме набили”, каза евродепутатът и зам.-председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

Християн Мицкоски очи в очи с племенника на Вапцаров

За присъствието на лидера на опозиционната партия в Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски той коментира, че Мицкоски е водач на организация, откраднала четири свещени за България букви.

„Мицкоски е един от малкото в Македония, който няма български корени, неговата история е просръбска, проколонистка. Той няма да види там дядо си, но попречи на другите можеха и трябваше да го видят”, каза Джамбазки.

„Видях хора, с татуировки на ръцете с един от символите на най-яростната сръбска, антибългарска организация. Слогънът е „Само с огин сърбинът спасява” … ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа е воювала с тази организация. Този човек е дошъл в България – за какво, защо? Знае ли къде отива изобщо с тези символи. Той е част от ВМРО-ДПМНЕ”, възмути се с равен глас Джамбазки.

Той запита какво ще ни покажат в този македонски клуб – Сборникът на братя Миладинови ли, които са българи или стихове от Григор Пърличев, един от най-добрите поети, българин.  

МВнР с коментар за предстоящо откриване на Македонския културен клуб в Благоевград

„Провокацията им не стана днес и това е добре. Тези 200 души бяха дошли с автобуси от Скопие. Не постигнаха целта си”, каза Джамбазки.

По думите му българските клубове в РСМ са застрашени – „Македония е държава, която иска да е член на ЕС приема закон, който збранява гражданските организации”, даде пример Джамбазки.

„На всички лингвисти е ясно, че т.нар. македонски език е кодифициран български език. България не признава и не е длъжна да признава т.нар. „македонски език”. Официалният език както са тръгнали, ще е албански”, заяви Джамбазки..

Относно политиката в Европа, той смята, че ЕС се опитва да ни унифицира. Те ползват войната на Русия в Украйна да натискат България”, обясни зам.-председателят на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа.

Според него е изключително важно първо да има безпрекословна защита на правата и интересите на българските граждани в Македония.

„Не мисли, че Македония ще влезе в ЕС, защото властта там не иска държавата им да влезе в ЕС. На тях им трябва етикет. Те дори не са започнали преговори. Не са започнали промени в Конституцията. Те разчитат ЕС да натисне България да направи ново предателство и да отмени изискванията си”, обясни той.

Относно опита за съставяне на кабинет и отсъствието на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа от 48-ия парламент, Джомбазки каза, че към ГЕРБ имат тежки критики. „Струва ми се, че се опитват да влязат във властта навсякъде. ГЕРБ ще се опитат да влязат в управление. За мен важен е въпросът защо ГЕРБ предадоха Македония”, обясни Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

"Македония е, била и ще бъде българска", заяви накрая той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1753 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ВАГИНИР ПУТИ

2022.12.06 | 01:09

6
КОГАТО ПАДАХА НЕМСКИ СНАРЯДИ ПО МОСКОВСКИТЕ ТРАМВАЙ,КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ ИЗЛЪГАХА ЯПОНИЯ ДА НАДЪНИ САЩ И...ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА. СЕГА СА ХВАНАЛИ ЗА КАНАРЧЕТА КИТАЙЦИТЕ...И ТЕ АКО НЕ СЕ СЕТЯТ,ЧЕ СИБИР СИ Е КИТАЙСКИ...
PaulaFox

2022.10.30 | 22:48

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Гост

2022.10.30 | 22:26

4
А кой ще обърше сополите на този неврастеник?

2022.10.30 | 19:36

3
Браво Джамбазки, точно така е, но говорете това всеки ден във Брюкселската клоака. Питайте всеки ден как държави като Англия, Франция, Германия, Австрия, САЩ, които столетия се признавали българското население на македония, изведнъж признаха Съветската република северомакедония, северомакедонски народ и северомакедонски език. Защо клякат пред руските интереси на балканите?
Браво .

2022.10.30 | 19:12

2
Поздравления господин Джамбазки. Гордеем се с Вас
Емѝ...

2022.10.30 | 18:19

1
тоя отпадък и неговата банда МВРО играят със српската агитка правят скандали в двете държави, щото те от това живеят.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини