Министър Христов на енергийния съвет в Прага: Нека бъдем реалисти и да следваме ясни приоритети

  • 12 октомври 2022 16:38

  • 382
  • 1
Министър Христов на енергийния съвет в Прага: Нека бъдем реалисти и да следваме ясни приоритети
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Нека бъдем реалисти и Европейската комисия да постави ясно приоритетите пред всички нас, вследствие на което да направим нужните компромиси.

Това каза българският министър на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския днес пред участниците в Неформалния енергиен съвет, организиран от Чешкото председателство на Съвета на ЕС в Прага. Той припомни, че през последните седмици се обсъжда интензивно как да се стабилизира пазарът на газ, дали да се постави таван на цената на руския газ или като цяло на газа, както и какъв ще е цялостният ефект от обсъжданите мерки срещу кризата с фокус върху последиците за икономиката. Правителствата по някакъв начин подкрепят тези мерки, една от тях е да се намали консумацията на газ и да се диверсифицират източниците на доставка. Всичко това обаче не може да се постигне за кратко време, категоричен бе Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския и допълни, че вече значително е понижена консумацията на газ, но това е за сметка на развитието на икономиката и опасността от рецесия. 

Енергийният министър: България подкрепя въвеждането на таван на цената на природния газ

Той призова отново да се погледне обективно на ситуацията и да се прецизират сферите, в които мерките имат приложение, за да са наистина ефективни. В това отношение България работи все по-детайлно и задълбочено. Нека ЕК да постави ясни приоритети и да има предвид, че някои мерки ще се случат по-бързо, а други ще отнемат години, каза още Христов, като даде пример с диверсификацията, която е невъзможна без налична инфраструктура. Той призова за логичен и съобразен с особеностите на страните план.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.12 | 18:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини