Росен Христов: Електрозахранването в повечето засегнати от бурята места е възстановено

  • 18 септември 2022 16:05

  • 897
  • 0
Росен Христов: Електрозахранването в повечето засегнати от бурята места е възстановено
© Министерство на енергетиката
Слушай новината Слушай новината

“Електрозахранването е възстановено в повечето точки, засеганати от бурята, като на много места се ползват временни трасета”. Това заяви министърът на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския пред медии в Бургас. По думите му големите поражения са по 110-киловолтовата мрежа, като 12 електрически стълба са паднали, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

“Предварителната оценка е, че за възстановяването им ще са необходими около 2 месеца. Изискал съм още утре да ни бъде представен график и заедно с кризисния щаб да намерим вариант за по-бързо решение”, допълни Христов. Според него проблемът е сериозен и не може да се разчита на алтернативните трасета, предвид наближаването на отоплителния сезон.

“Екипите показаха способност бързо да се организират, през нощта бяхме във връзка с кризисния център на EVN, за което им благодаря, както и на кмета на Бургас г-н Николов и областния управител г-жа Нейкова”, каза още министърът. Заедно с тях той посети рибно тържище в Бургас, чиято продукция е била застрашена заради прекъсването на тока в резултат на бурята.

Материалните щети от бурята в Бургас са големи, каза кметът Димитър Николов

“Температурата за замразените продукти беше критична. В момента електрозахранването е възстановено. Поради тази причина искам да изкажа благодарност в лицето на държавата - министъра на енергетиката Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския, кмета Димитър НиколовДимитър НиколовДимитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден и областният управител проф. Мария Нейкова за намесата и бързата им реакция. В залите има продукция за общо около 5 млн. лева”, каза собственикът на борсата Ивайло Русинов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини