Министрите на енергетиката и на икономиката посетиха терминала за втечнен газ Ревитуса

  • 04 ноември 2022 14:11

  • 486
  • 2
Министрите на енергетиката и на икономиката посетиха терминала за втечнен газ Ревитуса
© Министерство на енергетиката
Слушай новината Слушай новината

Министрите на енергетиката и на икономиката и индустрията - Росен ХристовРосен ХристовРосен Христов е магистър по  международни икономически отношения от Калифорнийския и Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет, посетиха гръцкия терминал за втечнен природен газ Ревитуса.

Домакин на срещата бе изпълнителният директор на гръцкия оператор ДЕСФА Мария Рита Гали. В нея взеха участие и директорите на „Булгаргаз“ Деница Златева и „Булгатрансгаз“ Владимир Малинов. По време на обиколката на терминала бяха обсъдени възможностите за дългосрочно стратегическо сътрудничество. Сред основните коментирани теми бе и потенциалната възможност за увеличаване на техническия капацитет на интерконектора Гърция-България от 3 на 5 милиарда кубични метра годишно. 

Гърция поддържа висока степен на заетост на терминала за втечнен газ на остров Ревитуса

Обсъдено бе и инсталирането на дпопълнителни компресорни мощности за увеличаване на налягането в системата на гръцкия газопреносен оператор, както и времевия период за реализацията, формата и участието при финансирането на тези дейности. Делегацията проследи и процеса по разтоварване на танкера с втечнен природен газ от Норвегия, предназначен за доставка през месец ноември по договора между гръцки доставчик и „Булгаргаз“. 

Срещата е част от двудневното посещението на българска делегация в Гърция, водена от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. 

Филип Епитропов
486 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.04 | 15:22

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Емѝ...

2022.11.04 | 14:28

1
пак на разходка. а как се кълняха рашистките кypви на ЗКПЧ-то и зеления чорап през август, че тоя терминал няма значение за България помните ли? какво търсят там, матушката ли?

Добави коментар

Водещи новини