Министърът Минеков съобщи за проблеми с ремонта на театър в Плевен

  • 17 септември 2022 18:38

  • 1764
  • 3
Министърът Минеков съобщи за проблеми с ремонта на театър в Плевен
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на културата Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си съобщи за проблеми за предвидения ремонт на плевенския Драматично-куклен театър "Иван Радоев".

Министърът беше сред зрителите на премиерата в Плевен на „Антигона“ по Жан Ануи, спектакъл, с който в българския театър се завръща режисьорът Александър Морфов, предаде БНР.

За ремонт на театъра в Плевен до момента са предвидени 4,7 млн. лева, но бюджетът за тези ремонти и капиталови разходи е бил спрян, каза министър Велислав Минеков: "Неясни за мен обстоятелства и от заделените капиталови разходи, които трябваше по нашия проектобюджет да бъдат 90 милиона, са намалени изведнъж на 55 милиона. В разходвани средства пише нула процента. Зимата идва и какво ще се прави в този сезон, ми е напълно неясно. И всичко, което съм намерил в бюджета, много е възможно между 50 и 60 милиона да бъдат върнати обратно напълно неизползвани. Такова нещо от министерството не е било".

Министър Минеков: Културно-историческото ни наследство не струва и стотинка, изправено пред олигарсите

Проф. Минеков даде висока оценка за работата на плевенския театър: "Един от най-добре работещите театри в цялата ни държава. И това не е от вчера, не е от онзиден. Наистина, заслужава оценка всичко това, което се случва оттук и продължава да върви по същия начин."

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1764 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.09.17 | 23:16

3
Министър педал.
потрес!

2022.09.17 | 21:21

2
Тоя запъртък от Гълъбарника на червеното и в червата ЗаКаПеЧе не пропуска случай да оплюе предишното правителство! Ей, МЕНЕТков, много малко ти остана да се "изявяваш" в срамната и позорна "компания" на кремълски лакеи, национални предатели, безродници и наглеци, мразени и презирани от цяла България! Слава на Украйна бе, МИНЕТков!
..

2022.09.17 | 19:51

1
Тоя Плужек -пишман министър Отровата от "Отровното Трио" още го държи!!!: Не гледайте министъра на културата, а КУЛТУРАТА НА министъра !!!

Добави коментар

Водещи новини