Трудният разговор за развитието на България като държава минава през езика, според министъра на културата

  • 07 ноември 2022 10:13

  • 176
  • 1
Трудният разговор за развитието на България като държава минава през езика, според министъра на културата
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Трудният разговор за развитието на България като държава минава през езика, каза министърът на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си на откриването на международния форум за кирилицата „… И ний сме дали нещо на света“. Той подчерта, че събитието получава подкрепата и на президента, и на църквата, и на научната общност, предаде БТА. 

Министерството на културата подкрепя усилията ви за утвърждаване на българския език по света, каза Минеков в обръщение към участниците във форума.

Той припомни, че форумът започва в година, в която отбелязваме  300-годишнитата от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години на неговата "История славянобългарска". 

Вярвам в интелектуалната мощ на българина и способността му да гради мостове на съзидание във времето, каза още проф. Минеков.

Международен форум за кирилицата „… И ний сме дали нещо на света“ организира вицепрезидентът Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова организира международния форум за кирилицата "… И ний сме дали нещо на света". Целта на форума, който събира известни учени българисти от Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Италия, Литва, Полша и Сърбия, както и български медиевисти, е да постави акцент върху българския принос за спасяването на делото на Кирил и Методий и техните ученици, създаването и разпространението на кирилицата в славянския свят. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
176 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 11:37

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини