В ОАЕ: Радев отдаде почит пред Мемориала на загиналите при изпълнение на своя дълг

  • 01 септември 2022 11:09

  • 462
  • 0
В ОАЕ: Радев отдаде почит пред Мемориала на загиналите при изпълнение на своя дълг
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който е на официално посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), отдаде в Абу Даби почит пред Мемориала на загиналите при изпълнение на своя дълг. 

Българският държавният глава е в ОАЕ по покана на президента на страната и емир на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, пише БТА.

В рамките на посещението в присъствието на двамата държавни глави ще бъде подписан Меморандум за стратегическо партньорство между България и Обединените арабски емирства, както и други двустранни документи в различни сектори. 

Румен Радев: Имаме амбицията за много по-активно партньорство в енергетиката с ОАЕ

Предвижда се и провеждане на бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби. 

В официалната делегация, водена от българския държавен глава, участват членове на служебното правителство – заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни, министърът на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София,, министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет, министърът на иновациите и растежа Александър ПулевАлександър ПулевАлександър Пулев е роден на 5 февруари 1981 г. в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския.

В делегацията влизат още кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, както и представители на други институции и бизнеса. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини