Румен Радев пристигна в Абу Даби

  • 31 август 2022 17:02

  • 607
  • 2
Румен Радев пристигна в Абу Даби
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и ръководената от него делегация пристигнаха в Абу Даби за двудневното си посещение в Обединените арабски емирства (АОЕ), което ще се състои на 1 и 2 септември, предаде БТА. 

Българският държавен глава бе приветстван от почетна рота гвардейци и посрещнат от Ахмед Али Ал Сайе, държавен министър на ОАЕ, координиращ и двустранните отношения с Република България. Двамата се срещнаха за разговор в една от залите на Президентския терминал на летището, в присъствието на членове на официалната делегация. 

Посещението на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, а в рамките на визитата двамата държавни глави се очаква да подпишат двустранни документи в различни сектори. 

Ще се състои и бизнес форум с участието на компании от двете държави, развиващи се в областта на високотехнологични производства и иновациите, транспорта, информационните и комуникационните технологии, енергетиката и отбранителната индустрия.

Икономическият министър част от делегацията на президента Радев в ОАЕ

Ще бъде подписан също Меморандум за разбирателство за обмен на новини и сътрудничество между Българската телеграфна агенция (БТА) и осведомителната агенция (WAM) на ОАЕ.

Задълбочаването на двустранния политически диалог на най-високо равнище, двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката, възможностите за инвестиции в България и за съвместни проекти с участието на български компании, осъвременяването на договорно-правната база, се очаква да бъдат акцентите по време на посещението. 

В официалната делегация, водена от българския държавен глава, участват членове на служебното правителство – заместник министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на външните работи Николай Милков, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев. В състава на делегацията са още кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, представители на бизнеса и други институции. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
607 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НА ТУРИЗЪМ

2022.08.31 | 18:29

2
Румен Радев пристигна в Абу Даби. ВСЕ ОЩЕ СМЕ В ТУРИСТИЧЕСКИЯ ЛЕТЕН СЕЗОН. ПРИЯТЕН БЕЗПЛАТЕН ОТДИХ С ВЕЛИЧИЯ В АБУ ДАБИ.
.

2022.08.31 | 17:40

1
Това ше е некое село до Хасково.

Добави коментар

Водещи новини