Радев към Шолц: Присъединяването на България към Шенген ще допринесе за консолидиране на сигурността в ЕС

  • 31 август 2022 17:22

  • 1680
  • 3
Радев към Шолц: Присъединяването на България към Шенген ще допринесе за консолидиране на сигурността в ЕС
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Присъединяването на България, както и на другите две страни кандидатки Хърватия и Румъния, ще има важен принос за консолидиране на сигурността в Европейския съюз.

Това заявява президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в писмо до канцлера на Федерална Република Германия Олаф Шолц, в което държавният глава изразява признателността си за подкрепата на Германия за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Германският канцлер потвърди, че България, Хърватия и Румъния покриват всички технически изисквания изрази готовност да работи за пълноправното членство на страната ни в Шенген. 

Олаф Шолц: България е готова за Шенген

Държавният глава подчертава, че членството в Шенген е сред основните външнополитически приоритети на България и думите на Олаф Шолц са важно признание за ролята на страната ни като отговорен партньор в опазването на външната граница на ЕС. Президентът отчита като особено важен и настоящия контекст на множество предизвикателства пред архитектурата на сигурност в Европа.

„България продължава активните си усилия и диалога с всички наши европейски партньори за осъществяването на външнополитическия ни приоритет за членство в Шенген“, пише още президентът в писмото си до германския канцлер, като посочва, че страната ни очаква

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1680 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.31 | 21:23

3
Референдум за оставане в ЕС , Нато и влизане във Еврозоната където всички членове стават съпричастни към активи и пасиви на всички членували . Тоест Италия има да връща над 800 милиарда Евро -ние стваме съпричастни и вече длъжници на техните дългове ((( Капан за наивници за да плащаме Фалитите на богатите Европейци .. Нека живот и здраве да изкарвеме поне още три зими докато върви войната във Украйна и ще видите какво ще става със Енергията , топлото , тока и Газа ...
????

2022.08.31 | 21:18

2
Г-н ПРЕЗИДЕНТ, какъв ШЕНГЕН без ОТГОВОРИ за: КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, Барселона,..........................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ "герб"?! На КЪДЕ без тези ОТГОВОРИ???? КОЙ, КОЙ, КОЙ ще ни ПОВЯРВА, Г-н ПРЕЗИДЕНТ???? НАРОДЕ????

Добави коментар

Водещи новини