Сандов скочи на служебния кабинет: Възстановяват интересите на ГЕРБ, ДПС и олигархията в МОСВ

  • 23 август 2022 16:16

  • 1242
  • 4
Сандов скочи на служебния кабинет: Възстановяват интересите на ГЕРБ, ДПС и олигархията в МОСВ
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Екоминистерството се завърна в мрачните си времена. Минаха 3 седмици, откакто МОСВ е под контрола на служебното правителство, а резултатът е тиха реставрация на интересите на ГЕРБ, ДПС и олигархията. Това написа в профила си във "Фейсбук" министърът на околната среда и водите в кабинета "Петков" Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е

"Първата среща на новия министър беше с управата на Столична община, а първи посочен от нея зам.министър - бивш зам.кмет на Столична община от ГЕРБ - Мария Бояджийска. Дългогодишният депутат на ДПС Ерджан Ебатин си работи между изборите като директор на РИОСВ Варна, а спирачката за нови защитени територии и покровителя на интересите на олигархията в сектор 'дива природа' Мирослав Калугеров отново е Директор на ресорната дирекция в МОСВ. Явно вече се е възстановил от дългия 7 месеца болничен, който депозира в първия и последен под мое ръководство негов работен ден", пише той. 

Росица Карамфилова получи символичния ключ на МОСВ от Борислав Сандов

"Привидната технокрация от управлявано от чиновници МОСВ всъщност си е чисто лобистка схема, с някои изключения. Разочарован съм, че служебния кабинет реши да действа реваншистки и в това министерство. Затвърждава се мнението ми, че Радев само фалшиво и популистки 'обича' природата. Кредитът на доверие, който дадох на новото ръководство, не само приключи като срок, но беше изчерпан и откъм смисъл. Отново влизам в ролята си на опозиция към МОСВ, като разликата от преди и сега е, че вече познавам отлично системата отвътре и знам къде са критичните й точки и кои са ключовите фактори за определени процеси", допълва още Сандов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1242 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гост

2022.08.23 | 16:20

1
Прост тъпак
ПУКНИ СЕ ОТ ЗЛОБА

2022.08.23 | 17:56

2
Сандов скочи на служебния кабинет: Възстановяват интересите на ГЕРБ, ДПС и олигархията в МОСВ

2022.08.23 | 19:39

3
Сандо броиш ли пеперудите и врабчета за милиони които пребираш
Явор

2022.08.23 | 23:37

4
Сандов завинаги ще остане най-слабия министър на предишното правителство.

Добави коментар

Водещи новини