Борислав Сандов: Няма финансова щета за сметка на България

  • 03 август 2022 11:36

  • 761
  • 8
Борислав Сандов: Няма финансова щета за сметка на България
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Спекулативно е твърдението за загуба на средства или финансова щета за сметка на България. Това каза в интервю за БНР досегашният министър на околната среда и водите и вицепремиер по климатичните политики Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е.

Той коментира темата във връзка с появилите се предположения, че заради акт от последните дни на стария кабинет може да се възпрепятства доизграждането на АМ "Струма" през Кресненското дефиле.

Възстановено е движението при 92-рия километър на АМ „Струма“ в посока Кулата

Според него писмо на Европейската комисия от 27юли ясно е показало, че неговата теза е правилната в спора му с бившия министър на регионалното развитие Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова.

"Че трябва да се направят равностойни алтернативи на трасетата и че за да може да се довърши тази магистрала с европейско финансиране, означава да се изпълни европейското законодателство, да се оценят всички алтернативи и да няма нарушение на екологичното законодателство."

Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е аргументира това, че е чакал писмото от ЕК, за да издаде съответните актове "в 12 без 5", така:

"За да имам гаранция, че това не е някакво лично мое въжделение или твърдение. Щеше да бъде представено, че е моя лична оценка по въпроса."

Пари за АМ "Струма" в този програмен период вече няма, подчерта Сандов и допълни, че те са били насочени към магистрала "Европа", която свързва София с Калотина.

"Пари, които ще се загубят, няма. На практика биха се загубили само ако не се изпълнява екологичното законодателство на ЕС и на България."

Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова настоявал да се изпълни решение по ОВОС от 2017 г., за което самата ЕК има много негативно мнение, уточни Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е.

"Решението, което се опитваха да прокарат МРРБ, беше да предположим предварително къде да минава трасето на АМ "Струма", което е в несъответствие с предписанията на Европейската комисия и в несъответствие с решение на предишния служебен кабинет."

"Загубеното време е от декември досега. Така и не започнаха АПИ да изграждат алтернативите, да направят идейните трасета и да възложат създаването на оценка на алтернативите", изтъкна бившият екоминистър.

Той е категоричен, че за да имаме всички алтернативи, АПИ трябва да възложи оценка за останалите алтернативи.

Сандов каза, че "ако е тунел, много лесно и бързо би могло да се направи ОВОС, защото с тунела няма какво да увредим, около шест месеца".

Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е увери, че не се е поддал на натиск, за да вземе определено решение.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
761 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Тошо

2022.08.04 | 11:12

8
А не бе! Сандов осъзнава ли какви глупости говори?
Стеф

2022.08.03 | 16:45

7
Самият факт, че Сандов беше министър, макар и за кратко, си е щета.

2022.08.03 | 16:17

6
+ОБИЧАМ РЕВ НА ЧЕРВЕН ЦЪРВ-Л+
ПЪПЧО

2022.08.03 | 15:59

5
С ПРОСТОТО НИ ЗАКОПАВАХА БАВНО
Умник Гюро

2022.08.03 | 13:08

4
Братя българи, получихме си поредното комунистическо, про-руско, кагебистко правителство. Ай, честито!
Айдееееееее

2022.08.03 | 12:47

3
Оправдавай се сега, точно така!
Кольо

2022.08.03 | 12:16

2
Напишете "борислав сандов трева" в google.
Сашо

2022.08.03 | 12:13

1
Лъжец

Добави коментар

Водещи новини